VÂLCEA: Amenzi de peste 70.000 lei în zilele de Crăciun

/

În perioada 23-26 decembrie a.c., politiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeețean Vâlcea au organizat și desfășurat mai multe activități pentru prevenirea și combaterea principaleleor cauze generatoare de accidente rutiere grave în județul Vâlcea, mai exact pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor subtanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, depășirea limitei legale de viteză, neacordare prioritate vehicule/pietoni, depășiri neregulamentare și altele.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost controlate 395 de auto, au fost legitimate 405 persoane și au fost efectuate 173 de testări de alcool și droguri, fiind aplicate 224 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile depistate în trafic, cu amenzi în valoare totală de 71.010 lei.

Dintre acestea, 34 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 8 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru neacordare prioritate vehicule/ pietoni, 8 pentru abateri ale bicicliștilor și 168 pentru alte nereguli.

De asemenea, 41 de permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice (19 pentru depășirea limitei legale de viteză admisă, 8 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru consumul de alcool la volan, 2 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, iar 10 pentru alte cauze).

Totodată, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, din care 2 pentru comiterea infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de codnucere și 8 pentru săvărșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Exemplificăm următoarele

La data de 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au surprins în trafic 2 bărbați în timp ce conduceau 2 autovehicule pe DN 7 în localitatea Bujoreni, județul Vâlcea, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,87 și o valoare 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care aceștia au fost conduși la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În cauză, au fost întocmite 2 dosare penale pe numele acestora, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Un alt bărbat a fost depistat, în data de 24 decembrie a.c.,  de polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Drăgășani, care conducea pe raza orașului Călimănești, județul Vâlcea, tot sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.  

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, în care cercetările continuă pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

loading...

You May Also Like