VÂLCEA. Copil de 12 ani, lăsat de tatăl său să conducă mașina pe un drum public

Inconștiența unui bărbat din Vâlcea putea avea urmări grave. Omul și-a lăsat fiul de doar 12 ani să conducă un autoturism pe un drum public, minorul fiind singur în mașină. Polițiștii i-au depistat pe amândoi în trafic, pentru că, în timp ce copilul conducea o mașină, tatăl său era în fața sa, la volanul unei autoutilitare.

“Vineri 31 mai, în jurul orei 18.00, polițiștii au depistat un minor, de 12 ani, în timp ce conducea un autoturism pe drumul public denumit Lotru Axial.

De asemenea, polițiștii l-au depistat în trafic și pe tatăl minorului, care conducea o autoutilitară în fața acestuia. 

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că, tatăl minorului, un bărbat, de 39 de ani, din comuna Bujoreni, i-a încredințat autoturismul fiului său pentru a-l conduce în urma sa. 

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal” – se arată într-o informare a IPJ Vâlcea.

loading...

You May Also Like