VÂLCEA. Încă un minor la volan pe drumurile publice…

/

Tragedia de săptămâna trecută, când un minor s-a urcat la volan și a murit într-un accident rutier, iar alți doi au fost grav răniți, ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă pentru unii părinți, pentru a-și ține în frâu adolescenții teribiliști. Dar iată că nu a fost! Ieri seară, în jurul orei 22.15, un alt minor (în vârstă de 16 ani) s-a urcat la volanul unui autoturism, el fiind depistat de polițiștii comunei Lungești. Adolescentul era singur acasă, a profitat de faptul că părinții săi au lăsat “la liber” cheile mașinii și a plecat la o mică plimbare. Întreaga aventură s-a lăsat cu un dosar penal.

“Polițiștii au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal, urmând  a  se  propune  soluţie  procedurală  prin  Parchetul  de  pe  lângă  Judecătoria  Drăgăşani. 

Atragem atenția părinților să nu lase la vedere, la dispoziția sau în preajma minorilor cheile de contact ale autoturismelor. 

De asemenea, vă recomandăm să nu îi încurajați pe copiii dumneavoastră,  să conducă mașini, mai ales pe drumurile publice sau cu atât mai mult să le încredințați acestora autoturismele.

De reținut: Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană fără permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancționează și persoana care încredințează cu știință un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) si (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influența unor produse ori substanțe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora” – precizează Poliția Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like