VÂLCEA: Radare pe şosele şi beţivii la control

Poliţia Vâlcea organizează zilnic acţiuni pe şoselele publice, după ce week-end-ul s-au înregistrat zeci de contravenţii şi infracţiuni la regimul rutier. Ca urmare, în fiecare zi polițiștii rutieri vâlceni vor acționa pe toate drumurile din județ cu aparatele RADAR, iar şoferii vor fi testaţi cu aparatul alcooltest.

“La data de 19 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 38 pentru nerespectarea regimului de viteză, tot pentru viteză au fost reținute și 5 permise de conducere.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 19.000 lei.

Au fost în atenția polițiștilor și bicicliștii, în anul 2019 abaterile bicicliștilor a fost principala cauză care a generat producerea a 100 accidente, soldate cu 3 morţi, 27 răniţi grav şi 72 de răniţi uşor;

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale bicicliștilor, 3 dintre aceștia fiind sub influența băuturilor alcoolice” – se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

loading...

You May Also Like