VÂLCEA. Șoferii și pietonii, amendați pe capete…

/

8 permise de conducere au fost reținute și 166 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii din județul Vâlcea, după o acțiune, desfășurată ieri, 20 iunie a.c., cu scopul prevenirii accidentelor rutiere datorate neacordării priorității de trecere pietonilor și indisciplinei pietonale. 

La data de 20 iunie 2022, poliţiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea auorganizat o acţiune în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră, pe întreg județul. Poliţiştii au urmărit, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor, precum și a pietonilor care se angajează în traversări neregulamentare.

Au fost aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 20.000 de lei, conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, pietonilor care au traversat prin loc nepermis, dar și celorlalți participanți la trafc care nu au respectat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor, neacordare de prioritate vehiculelor, depășire neregulamentară, nerespectarea limitei legale de viteză şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în județul Vâlcea, vor continua, iar poliţiştii le recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulaţie rutieră!

loading...

You May Also Like