Vezi ce au descoperit polițiștii la doi deținători de arme din Vâlcea

/

La data de 09 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au desfășurat o serie de acţiuni în mai multe localități din județul Vâlcea, pentru combaterea infracționalității pe segmentul deținerii ilegale de arme și muniții.

Astfel, au fost efectuate mai multe verificări la deţinători legali de arme şi muniţii letale şi neletale, fiind identificați doi bărbați din comuna Măldărești, județul Vâlcea, care nu respectau modul de asigurare a securității armelor și al munițiilor, precum și pentru omisiunea solicitării mențiunii de schimbare a domiciliului în permisul de armă.

De asemenea, în vederea continuării cercetărilor au fost ridicate 20 de cartușe de vânătoare, cal. 12, confecționate artizanal și o armă neletală, de autoapărare, cu proiectil din cauciuc cu un număr de 21 de cartușe aferente.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea armelor și munițiilor, conform art. 342, alin. 1 din Codul penal.

Totodată, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 295/2004, în valoare totală de 5001 lei, urmând să fie dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port si folosire a armelor, față de persoana în cauză.

loading...

You May Also Like