Bărbat din Râmnicu Vâlcea, acuzat de acte antisemite (FOTO)

/

Comunitatea evreilor din România s-a declarat șocată și jignită de actele unui bărbat din Râmnicu Vâlcea, care a vandalizat Casa Memorială „Elie Wiesel” din Sighetu Marmaţiei. Vâlceanul de 37 de ani, care a fost identificat azi, 8 august 2018, este acum cercetat pentru distrugere și pentru promovarea ideilor antisemite.

Din câte se pare, bărbatul a și fost prins de polițiști și dus la interogatoriu în fața procurorilor. Dosarul penal pe numele vâlceanului a fost deschis la 4 zile după ce bărbatul ar fi scris pe pereţii casei memoriale mai multe injurii.

Presa din Sighetu Marmaţiei susține că autoritățile ar fi încercat inițial să ascundă actul antisemit, zugrăvind pereţii clădirii în mai puţin de două ore de la vandalizare. Numai că, pe Internet au apărut fotografii cu acea clădire vandalizată, în care evident că apăreau și cele trei mesajele antisemite.

„Este imperios necesar ca astfel de fapte să fie condamnate și de societatea civilă, pentru că numai așa vom putea continua să apărăm România împotriva unor manifestări antisemite crude și violente, cum sunt cele comise nu de mult împotriva evreilor în numeroase state europene” – susține, într-un comunicat de presă, Federația Comunităților Evreiești din România.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like