CIOBANII din VÂLCEA au fost ÎNȘELAȚI pe INTERNET. Cu oile vândute, dar fără bani

/

Mai mulți ciobani din zona de nord a județului Vâlcea au căzut pradă unor escroci din Tulcea, vânzându-și practic oile, însă fără a încasa până la urmă niciun leu. Mai precis, ciobanii vâlceni au răspuns unor mesaje postate pe Internet, prin care presupușii infractori anunțau că vor să cumpere ovine.

Ca urmare, mai multe persoane din localitățile vâlcene Câineni și Boișoara s-au gândit că este o bună ocazie să vândă circa 450 de oi. Așa au și făcut, însă, în final, ei nu au văzut niciun leu pe oile vândute, fiind duși de nas că li se va face plata după transportul animalelor. Prejudiciul cauzat se ridică la circa 180.000 de lei.

Cei doi bărbați din Tulcea, suspecți în dosar, au fost reținuți de IPJ Vâlcea, ei fiind ulterior  duși în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă sub acuzația de înșelăciune în formă continuată, propunere ce a fost admisă.

„Polițiștii au reținut doi bărbați de 23 și 26 de ani din localitatea Babadag, județul Tulcea, cercetați pentru comiterea mai multor înșelăciuni, pe raza comunelor Boișoara și Câineni.

În fapt, în perioada 17-20 mai a.c., persoanele bănuite s-ar fi deplasat la domiciliile persoanelor vătămate și ar fi achiziționat peste 450 de ovine, în urma publicării în mediul online a unor anunțuri prin care se arătau interesați să cumpere animale.

Din cercetări a reieșit că bărbații nu ar fi plătit contravaloarea ovinelor în momentul tranzacționării, promițând că vor plăti sumele datorate ulterior, ceea ce însă nu s-a întâmplat, producându-se un prejudiciu de aproximativ 180.000 de lei” – se arată într-un comunicat al Poliției Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like