DRPD Craiova ignoră județul Vâlcea. Investițiile lipsesc cu desăvârșire de pe DN-uri

Autostradă lipsă, drumuri naționale în stare foarte proastă. Aceasta este radiografia, în câteva cuvinte, a situației rutiere din județul Vâlcea. Și nu mai spunem că DN 7 este considerat drumul morții, pentru că deja se știe. Cu toate acestea, Direcția de Drumuri și Poduri Craiova ignoră județul Vâlcea cu bună știință. Investițiile lipsesc cu desăvârșire pe drumurile naționale ce traversează județul nostru.

Pe Valea Oltului, diferența dintre Vâlcea și Sibiu este frapantă și din punct de vedere al infrastructurii rutiere, dar și din punct de vedere al spațiilor special amenajate pentru staționare. Dacă în Vâlcea asfaltul doar s-a peticit, parapeții sunt neschimbați de pe vremea comuniștilor, iar parcările sunt adevărate focare de infecție, ei bine cum treci în județul Sibiu imaginea de schimbă complet. Sibienii au fost în stare să lărgească o mare parte din traseul de pe Valea Oltului, să schimbe parapeții cu unii care asigură siguranță participanților la trafic și să monteze coșuri de gunoi moderne, la care nu uită frecvent să schimbe și sacii de gunoi.

Despre toate aceste lucruri a vorbit și prefectul de Vâlcea, Florian Marin, în cadrul ultimei sale conferințe de presă. Reprezentantul Guvernului în județul nostru s-a arătat nemulțumit de lipsa investițiilor de pe drumurile naționale din Vâlcea și a mărturisit că va face demersuri instituționale pentru a schimba acest aspect.

“Secția de Drumuri Naționale Vâlcea este în coordonarea celor de la Craiova și, din păcate, am observat în ultima perioadă de timp că nu au mai existat niciun fel de investiții în județul nostru. Am trimis acum două săptămâni un consilier să verifice starea DN7 și vom înainta raportul către direcția de la Craiova, pentru că a fost o perioadă în care s-a făcut curățenie, însă acum se stă. M-am cam ferit de chestiunea cu sancțiunile, pentru că a trebuit să țin cont și de realitatea cu care operează Secția de Drumuri Naționale Vâlcea, adică de numărul de angajați pe care îl au, complexitatea lucrărilor și de faptul că poate nu au primit niciun fel de sprijin. Demersuri s-au făcut de la Vâlcea pentru finanțare, însă problema nu cred că este la noi. (…) Există o anumită lentoare în desfășurarea activităților venite dinspre Direcția de Drumuri și Poduri Craiova. A fost o perioadă în care Direcția a intervenit în mod direct și vizibil, iar atunci starea drumurilor naționale a fost mai bună, dar acum nu mai este așa. Soluția este aceea de a interveni instituțional în așa fel încât să se schimbe lucrurile pentru că nu este în regulă” – a declarat prefectul Florian Marin.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like