FOTO-VIDEO. O pensiune din Băile Olănești a luat foc. Flăcările s-au propagat…

/

Timp de mai bine de o oră și jumătate, pompierii din cadrul ISU Vâlcea s-au luptat cu flăcările într-un incendiu produs la o pensiune din stațiunea Băile Olănești. Incidentul a avut loc ieri, 23 iunie 2022, în jurul orei 16.36, pe strada Mihai Eminescu din stațiunea amintită.

Potrivit ISU Vâlcea, flăcările s-au declanșat la nivelul acoperișului clădirii. Pentru stingerea incendiului, la fața locului au acționat : trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă de lucru la înălțime și încă un echipaj al SVSU Băile Olănești.

“În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, au fost evacuați din pensiune 14 turiști cazați. Din fericire, nu a fost nimeni rănit. Din cauza distanței foarte mici existentă între pensiunea cuprinsă de incendiu, precum și materialele din care era construit (carton bituminat), flăcările s-au propagat la o altă clădire particulară construită în prelungirea pensiunii. 

Până la stingerea flăcărilor, au ars : acoperișul construit din lemn, pe o suprafață de aproximativ 120 de mp, un pat și materiale textile depozitate în podul clădirii. De asemenea, s-au degradat, prin afumare, pereții clădirii și tavanul constuit din rigips.

După aproximativ o oră și jumătate de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminare, efectuate la fața locului, arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la un punct de ramificație a instalației electrice” – precizează ISU Vâlcea într-un comunicat de presă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like