Buican, în prima linie a ,,puciului” anti – Cîțu

/

Printre cei 30 de președinți de filiale județene dispuse să-l dea pe Florin Cîțu jos de la șefia PNL se numără și vâlceanul Cristian Buican. Acest lucru nici nu e vreo surpriză, fiind știut faptul că între Buican și Cîțu există o veche adversitate. După Congresul din septembrie 2021, când Cîțu (pe atunci, premier) a câștigat președinția PNL, relația celor doi în loc să se amelioreze, s-a înăsprit. Cîțu făcea declarații cum că nu știe cine conduce filiala vâlceană a liberalilor, încercând să-l umilească public pe Buican, iar acesta din urmă trimitea scrisori către conducerea națională a partidului pentru a se duce cu primarii în audiență, dorind să arate că premierul s-a rupt de baza partidului. Buican și alți lideri liberali au lucrat în tăcere de câteva luni pentru îndepărtarea lui Cîțu și au primit, într-un final, acordul Palatului Cotroceni. Astfel, cele 30 de filiale încearcă organizarea unui Congres extraordinar în care să-l înlăture pe fostul premier de la președinția partidului. Odată cu el ar pleca și secretarul general al PNL, Dan Vâlceanu. 

,,Eu am semnat că sunt de acord cu un Congres în care să analizăm activitatea președintelui PNL. Dacă președintele pleacă, pleacă și secretarul general. Congresul va avea loc până pe 15 aprilie și probabil că șansele cele mai mari le are actualul prim – ministru Nicolae Ciucă” a declarat Cristian Buican. 

Dacă ,,puciul” are sorți de izbândă, Buican se va vedea din nou în grupul ce conduce partidul la nivel național, așa cum a fost până la venirea lui Cîțu. De suferit va avea doar viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu. Acesta a fost unul dintre cei mai vehemenți susținători ai lui Cîțu în campania internă din 2021. Iar de data aceasta, chiar va rămâne fără sprijin politic la București.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like