CAZ de TBC la Colegiul „Matei Basarab” din RÂMNICU VÂLCEA. Probleme  de comunicare la noua conducere a şcolii

 

Un caz de TBC a fost confirmat la o elevă de clasa a XI-a a Colegiului Naţional „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. Minora se află internată în spital încă de săptămâna trecută, însă conducerea unităţii de învăţământ, în speţă directorul Daniela Calotă, nu a găsit de cuviinţă să anunţe decât luni, 13 februarie 2017. Nu mai spunem că părinţii elevilor care învaţă în această şcoală nu au fost informaţi despre acest caz, aşa cum era normal, dar nici măcar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (Vâlcea) nu a fost anunţată.

„Eu am fost anunţată despre acest caz ieri (luni, 13 februarie 2017 – n.r.) şi atunci am început să mă interesez de el. Nu putem începe o anchetă epidemiologică decât de la trei cazuri în sus, însă acum aşteptăm rezultatele prelevate de ceilalţi elevi care au stat în preajma elevei respective. Am recomandat conducerii liceului să facă dezinfecţie nu numai în clasa în care a învăţat eleva cu TBC, dar şi în toată şcoala.  Fetiţa este internată de săptămâna trecută, cât elevii au fost în vacanţă” – ne-a declarat Lorena Mărgăritescu, directorul DSP Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “CAZ de TBC la Colegiul „Matei Basarab” din RÂMNICU VÂLCEA. Probleme  de comunicare la noua conducere a şcolii

  1. E posibil ca scoala sa nu fi stiut de boala fetei.Din cate inteleg, a fost internata in vacanta. Spitalul trebuia sa anunte scoala.

Comments are closed.