Chimcomplex susține revendicările profesorilor din România 

/

Greva generală a sistemului din învățământ a polarizat societatea. De partea cadrelor didactice se situează pe față și Chimcomplex SA, companie ce deține, între alte importante active din țară, și fostul combinat Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Într-un comunicat de presă concis, Chimcomplex a explicat motivele care au determinat o asemenea poziție. Îl redăm în integralitate:

Industria susține revendicările din învățământ!

Profesorii sunt arhitecții viitorului și investiția în dezvoltarea lor profesională și în condiții de lucru adecvate trebuie să fie o prioritate pentru toți. Din perspectiva noastră, industria chimică are o dependență directă de sistemul educațional, deoarece este unul dintre pilonii cheie ai dezvoltării economice. Avem nevoie de absolvenți bine pregătiți în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei, matematicii pentru a continua să rămânem competitivi pe piața globală. Profesorii joacă un rol esențial în formarea acestor competențe și în cultivarea pasiunii pentru știință și tehnologie în rândul elevilor noștri.

Majorarea salariilor profesorilor nu este doar o necesitate morală, ci și o investiție strategică în viitorul țării noastre. Oferta guvernului trebuie să reflecte recunoașterea meritelor și responsabilităților pe care le poartă profesorii în slujba educației și dezvoltării naționale. Sarcinile și provocările acestora nu ar trebui să fie subestimate, iar compensarea lor trebuie să fie în concordanță cu acestea. În plus, salariile adecvate pentru profesori vor atrage și menține talentele în sistemul educațional. Vrem să vedem profesori motivați, pasionați și bine pregătiți care să inspire și să conducă elevii noștri către succes. Este necesară o abordare pe termen lung pentru a asigura condiții de muncă favorabile, care să permită profesorilor să-și desfășoare activitatea cu profesionalism și dedicare.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like