Consilierii PNL – USR Râmnicu Vâlcea își joacă averile la ruleta comenzii politice 

/

Dezvoltatorul imobiliar Florin Cioacă a decis să-i dea în judecată pe consilierii locali din PNL și USR care i-au blocat de două ori Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Cioacă se înscrie pe o listă mai lungă a afaceriștilor din Râmnicu Vâlcea care, sătui de ce li se întâmplă, vor să-și caute dreptatea în instanță. Publicăm mai jos, în facsimil, plângerea prealabilă trimisă prin avocat. Sub aspect penal, cel mai probabil se va ajunge și la plângeri trimise la Parchet, pentru că nu te poți juca la infinit cu legea și cu banii cuiva, doar pentru că așa ți se dictează politic. 

Blocarea și șantajarea constructorilor continuă la Râmnicu Vâlcea sub ochii procurorilor care, din păcate, consideră că nu e de resortul lor lupta din Consiliul Local. La o primă vedere așa ar părea, dar orice magistrat ar tresări la vizualizarea unui tablou simplu: timp de doi ani, mai mulți constructori, cu simpatii politice diferite, au fost blocați de majoritatea PNL – USR să construiască. Unii dintre constructori, trecuți de limita răbdării, au dat în judecată consilierii liberali și useriști care s-au opus, iar după ce aceștia din urmă au primit citațiile, au votat favorabil. Deci, doar sub presiunea instanței, doar sub teama că vor răspunde cu averile lor, useriștii s-au decis să se rupă de politica ilegală a PNL Râmnicu Vâlcea și au votat PUZ – urile. Dacă în cazul grupului PNL Râmnicu Vâlcea condus se viceprimarul Virgil Pîrvulescu situația este clară – sabotează dezvoltatorii imobiliari locali, nu același lucru se poate spune despre grupul USR condus de viceprimarul Andrei Gheorghiu. Din tot acest bâlci, de suferit au investitorii și implicit piața imobiliară care este încă într-o evidentă expansiune, iar legea pieței (crește oferta, scade prețul) nu-l ajută pe cumpărătorul de rând să-și ia un apartament cu bani mai puțini. 

Blocare din orgoliu prostesc sau șantaj pe față?!

Cel mai recent dezvoltator imobiliar ajuns la limita răbdării este Florin Cioacă. Acesta a depus cerere de PUZ pentru strada Ion Creangă (Ostroveni) unde deține circa 22.000 de mp. Acolo vrea să construiască un ansamblu imobiliar modern format din cinci blocuri cu nouă scări, cu parcări (inclusiv subterane) având un număr echivalent cu cel al apartamentelor, într-un regim de înălțime P+5 și al șaselea etaj retras, stil mansardă. În jurul său există construcții inclusiv P+8. Deci, pe cine încurcă? De două ori PNL – USR a respins la vot PUZ – ul lui Cioacă, iar la comisiile de specialitate, unde au au dat aviz negativ, consilierii celor două partide au încălcat legea prin faptul că nu au motivat în scris gestul lor. N-au dat aviz pentru că așa au vrut ei, pentru că așa li s-a dictat direct sau la telefon din anumite birouri. În mod normal, viitoarea ședință a Consiliului Local ar trebui să cuprindă și PUZ – ul cerut de Cioacă. Așa cum îi este obiceiul, primarul Mircia Gutău va pune pe ordinea de zi PUZ – ul, iar consilierii care îl susțin, pesediști și ecologiști, îl vor vota. Cum se vor poziționa aleșii PNL și USR? Din nou în afara legii, sau puși în fața unei chemări în instanță nu vor mai risca averea propriilor familii pentru niște interese în mare parte străine lor?

Teama de instanță relevă faptele consilierilor PNL – USR

Useriștii au votat PUZ – uri doar după ce au primit acasă citațiile de la procese. S-au speriat, au conștientizat că nu vine nimeni să le plătească eventualele daune interese pe care le-ar avea de plătit și au votat. Alin Manda și Andreea Rădulescu s-au dezis de încăpățânarea lui Andrei Gheorghiu care bravează că nu poate păți nimic. Deocamdată nu a pățit nimic pentru că după ce au primit citațiile plângerilor prealabile, au votat PUZ – urile, iar constructorii nu continuă răzbunările în instanță. Cu toate acestea, există o societate – Aston Tehnology – care deși s-a ales cu PUZ – ul votat, nu a mai retras plângerea făcută în instanță. Unde se va ajunge cu acest dosar este extrem de interesant și vă vom ține la curent. Este foarte posibil ca instanța să admită că deși firmei i s-a votat PUZ – ul și nu mai există un prejudiciu direct, există daune interese (s-au cerut sume foarte mari) care trebuie plătite din cauza întârzierilor ilegale. Și cine îi va plăti firmei Aston Tehnology daunele? Bineînțeles, cei care n-au motivat avizele negative la comisii și cei care au blocat PUZ – ul în mod ilegal. Că dacă nu era ilegal, nu se speriau de o sesizare în instanță. Florin Cioacă a ales ultima cale, a instanțelor. Își vor risca din nou conturile și averile consilierii locali doar pentru a le face pe plac celor ce vor investițiile imobiliare oprite la Râmnicu Vâlcea?!

Citește aici plângerea prealabilă: 👇

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like