Cum blochează PNL, de pe șezlong și pârtie, municipiul Râmnicu Vâlcea

Pentru că are o fragilă majoritate în Consiliul Municipal, Alianța PNL – USR consideră că poate împinge interpretarea legii până dincolo de ridicol, intrând deseori în zona penalului. Vineri, 5 februarie, va fi organizată o ședință extraordinară fiindcă la precedenta întâlnire a consiliului nu s-a votat niciun punct pe ordinea de zi. Andreea Rădulescu (USR) a trimis o solicitare prin care dorea să intre online, motivând că este plecată în interes de serviciu. Secretarul Ionuț Didoiu s-a opus și a motivat că nu există legislație pentru așa ceva. Ședințele online se organizează în situații speciale (așa cum a fost starea de urgență) și au ca bază legislativă Ordinul Comitetului pentru Situații de Urgență. În prezent, ședințele nu se organizează după normele acelui Ordin, ci în conformitate cu Codul Administrativ. Drept pentru care nu există ședințe cu participare mixtă (în sală și online). Ca urmare, alianța PNL – USR a intrat ,,în grevă” și nu a mai votat niciun punct de pe ordinea de zi. 

Punctele de data trecută trebuie trecute vineri în ședința extraordinară. În caz contrar, multe din problemele municipiului rămân ,,paralizate”. Strategia PNL – USR se bazează de data aceasta pe toanele și concediile a doi dintre liderii ei. Virgil Pîrvulescu este în concediu, în Egipt, iar Grigore Crăciunescu este la schi, în Bulgaria. Lipsind doi consilieri din sală, alianța de dreapta nu ar mai fi majoritară. Cu toate astea, sunt puncte pe ordinea de zi pe care și-au pus în cap să le respingă din nou. Se mai alege și președintele de ședință pentru viitoarele trei luni, mandatul lui Crăciunescu fiind pe final. Deci, ar fi mare nevoie pentru dreapta unită să aibă majoritate. Cum cei doi lideri ai ei sunt la schi, s-a găsit o nouă formulă debilă prin care să se continue boicotul. 

Doi dintre președinții de comisii (Cezar Bulacu – Învățământ și Radu Proteasa – Urbanism) au convocat online ședințele de comisii (vezi doc 1 și 2). Or, având în vedere convocarea primarului bazată pe Codul Administrativ (vezi doc 3), nu pe Ordinul Comitetului pentru Situații de Urgență, nici ședințele de comisii nu se pot organiza online. Fapt explicat repetitiv de secretarul Ionuț Didoiu. De altfel, celelalte trei comisii, conduse și ele de reprezentanți ai PNL – USR, nu au convocări pentru ședințe online, ci cu participare fizică. ,,Artificiul” este simplu. Liderii Alianței PNL – USR știu că Didoiu nu va face rabat de la lege și nu îi va lăsa să participe online. Dar nici măcar asta nu vor, ci caută pur și simplu un motiv să nu participe în bloc la ședință. Vor motiva că parte din ei nu sunt lăsați să participe online, iar restul, din solidaritate, nu vor participa deloc. Neparticiparea lor va duce la lipsa de cvorum și la prelungirea blocării unor activități importante din Râmnicu Vâlcea. 

Și toate astea pentru ce? Doar pentru ambițiile lui Virgil Pîrvulescu și Grig Crăciunescu de a participa la ședințe unul de pe șezlong din Egip, iar celălalt de pe pârtia de schi din Bulgaria. Votarea punctelor de pe ordinea de zi ar însemna deblocarea mai multor probleme ce țin de ADI APA, Filarmonica Ion Dumitrescu, PUZ-uri pentru investitori, rețeaua școlară, chirii ANL și prelungiri de contracte cu anumite entități.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like