EXCLUSIV. Raportul comisiei de cercetare de la Liceul Tehnologic „Oltchim” Râmnicu Vâlcea. Vezi ce nereguli s-au constatat!

În acest articol ne-am propus să publicăm, în exclusivitate, Raportul comisiei de cercetare disciplinară de la Liceul Tehnologic Oltchim din Râmnicu Vâlcea. După cum bine se ştie, o comisie de control s-a instituit la nivelul acestei unităţi de învăţământ după un eveniment neplăcut ce s-a petrecut în luna octombrie 2017. Este vorba despre un incident grav de violenţă, poliţiştii întocmind un dosar penal după ce tatăl unui elev al Liceului Tehnologic Oltchim a intrat în şcoală şi a agresat trei elevi şi o profesoară, doar pentru că fiul său ar fi avut discuţii în contradictoriu cu anumiţi colegi.

Ei bine, pe lângă cercetarea penală a faptei comise de tatăl agresiv, s-a dispus şi cercetarea disciplinară la nivelul şcolii şi, ca atare, s-a dat startul unei anchete interne. Comisia a fost constituită din următorii membrii: Adina Dobrete – reprezentant ISJ Vâlcea, Petre Tiberiu Nistor – reprezentant al salariaţilor şi profesorii Manuela Camelia Popescu, Radu Octavian Vîlceanu şi Nicolae Păunescu. Timp de aproape o lună, membrii comisiei au luat la „purecat” toate documentele, au discutat cu martorii, dar şi cu cei responsabili, iar în data de 10 noiembrie 2017 au ajuns la o concluzie şi au întocmit un raport (pe care vi-l prezentăm mai jos).

Una dintre cele mai concludente constatări din acest raport se referă la conducerea Liceului Tehnologic Oltchim din Râmnicu Vâlcea, respectiv la directorul Achim Ioana Manuela şi la adjunctul Luminiţa Băiaşu. Conform raportului „neîndeplinirea punctuală a unora dintre atribuţiile asumate contractual de către fiecare dintre cele două directoare, a avut drept urmare principală agravarea stării disciplinare din unitate, fie că este vorba de salariaţi, fie de elevi care frecventează cursurile acesteia”.

Mai mult, se mai arată şi că „din întregul probatoriu administrat rezultă că actul de violenţă produs în incinta unităţii şcolare din data de 13.10.2017, s-a petrecut ca urmare a neregulilor existente şi dovedite în activitatea de management a LT Oltchim”.

De cealaltă parte, înainte de a publica raportul, am dorit să aflăm şi punctul de vedere al directorului Liceului Tehnologic Oltchim, Achim Ioana Manuela, cu privire la concluziile trase de membrii comisiei. Iată ce ne-a declarat: „Am făcut obiecţiuni la acest raport. Înţeleg ce mi se reproşează, dar nu văd cauza şi efectul concluziilor. Într-adevăr a existat un moment în care aş fi putut să acţionez altfel, punctul, dar nu aş putea să spun că sunt cu totul împotriva concluziilor raportului. Mă aştept la orice acum. Nu pot să îmi dau seama ce urmează. Aştept să văd ce se va mai întâmpla şi cât voi rezista”

Deocamdată, după cele constatate, nu s-a luat nicio măsură disciplinară, însă aşteptăm cu interes deznodământul acestei poveşti.

Alte comentarii referitoare la cele constatate de comisia de cercetare disciplinară sunt de prisos. Citiţi  mai jos raportul şi trageţi singuri concluziile:

Raport comisie cercetare disciplinara Liceul Tehnologic Oltchim

 

 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like