FOTO: S-a dat startul Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică la Călimănești

/

Marti seara, 18 aprilie 2017, la Calimanesti, la Hotelul Cozia, a avut loc festivitatea de deschidere a Olimpiadei Nationale de Astronomie si Astrofizica, competitie ajunsa la cea de-a 15-a editie. Evenimentul a fost prezidat de inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, Andra Bică, de inspectorul general de fizica din Ministerul Educației, Sorin Trocaru, de directorul Liceului de Turism din Calimanesti, precum si de inspectorul de fizica din ISJ Valcea, Gabriela Ionescu, si de primarul orasului Calimanesti, Florinel Constantinescu.

Olimpiada Nationala de Astronomie si Astrofizica este una dintre cele mai importante competitii scolare, iar anul acesta a reunit la Valcea elevi din 30 de județe. Astfel, cei 141 de elevi, indrumati de 33 profesori însoțitori, se vor lupta pentru premiile puse la bătaie. Trebuie sa precizam ca „sufletul” acestei olimpiade este renumitul profesor Sandu Mihail.

In deschiderea olimpiadei, inspectorul scolar general al ISJ Valcea, Andra Bica, a avut un discurs emotionant, care, cu siguranta, ii va motiva pe elevii prezenti sa dea ce au mai bun din ei si sa ridice „ștacheta” acestei competitii.

„Sunt onorată că Vâlcea fost și este gazda a numeroase olimpiade naționale, semn că județul nostru este promotor al performanței. Performanța în sine reprezintă realizările spre care fiecare dintre noi tindem, indiferent de domeniul de activitate, iar pentru elevi este cu atât mai important.
Îmi face o deosebită plăcere să urez bun venit în județul nostru tuturor profesorilor și elevilor participanți la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, important eveniment ce se va desfășura în perioada 18 – 22 aprilie 2017 în orașul Călimănești. La acest moment de sărbătoare participa 141 elevi și 33 de profesori însoțitori din 30 de județe, precum și Comisia Națională, formată din 30 de membri de seamă.
Emoția ne copleșește în egală măsură – elevi, părinți, cadre didactice – deoarece știm că doar prin învățătură și seriozitate putem accede la performanță. Dificila și plăcuta misiunea de a sădi în sufletul acestor tineri respect pentru valorile fundamentale, responsabilitate și profesionalism revine cadrelor didactice care au pregătit elevi. Sunteți tineri de excepție, dornici de a învinge și de a reprezenta cu mândrie județul ce v-a onorat cu această grea misiune. Sunteți actanții principali ai acestei competiții, pe care avem deosebita plăcere să o găzduim și care prilejuiește un moment de bucurie iubitorilor de științe exacte, permițând propagarea cunoașterii, modelând conștiințe, însuflețind iubirea pentru frumos.

Aici și acum, performanță este o stare de spirit. Doresc participanților mult succes, amintindu-le că acum este momentul în care își pot legitima valoarea câștigată prin multă muncă și că sunt cei care vor construi viitorul.
Vom fi alături de dumneavoastră și sperăm că locurile, tradițiile, ospitalitate și profesionalismul organizatoric al gazdelor noastre să ofere tuturor participanților clipe de neuitat, astfel ca aceștia să poarte peste ani, gânduri și amintiri plăcute despre un ținut al performanței și frumuseții. Mult succes!” – a spus Andra Bică, inspectorul școlar general al ISJ Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “FOTO: S-a dat startul Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică la Călimănești

Comments are closed.