Gutău și Pîrvulescu anunță pactul care deblochează Râmnicu Vâlcea

Ceea ce pentru unii părea imposibil s-a materializat. Cel puțin declarativ, primarul Mircia Gutău (PER) și viceprimarul Virgil Pîrvulescu (PNL) au făcut un fel de înțelegere pe care ambii o definesc ca fiind în interesul municipiului Râmnicu Vâlcea. Primul care a anunțat public pactul a fost Pîrvulescu într-o postare pe Facebook, joi, 15 aprilie. Într-un text lung, după o expunere de motive, viceprimarul a scris: ,,Noi suntem oameni echilibrați, parteneri de discuții și decizii, dar nu obedienți! Acesta este un deziderat și un motiv pentru care m-am așezat la masa discuțiilor și deciziilor cu primarul Mircia Gutău. Nu doresc război! Vreau să lucrăm pentru cetățean, respectând în totalitate legea”.

Replica nu s-a lăsat așteptată. Vineri, 16 aprilie, într-o conferință de presă, edilul – șef Mircia Gutău a explicat că a avut o discuție cu viceprimarii Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu (USR) pe tema bugetului local care va fi votat săptămâna viitoare. ,,Așa cum am promis vâlcenilor am avut o discuție bărbătească cu cei doi viceprimari, le-am cerut să-mi spună ce obiective de investiții vor să le prind în buget, pentru că doar primarul poate prinde obiective de investiții – asta e legea. Tocmai de aceea eu sunt foarte deschis să văd ce obiective își doresc fiecare. Unele coincid și cu ale mele. Sunt convins că bugetul va trece fără probleme pentru că așa este normal. Mă bucur că au înțeles și ei că odată ajunși în administrația publică locală trebuie să facem ce am promis vâlcenilor în campanie și să lăsăm la o parte politica. Le mulțumesc public că au înțeles asta.” – a declarat Gutău.

Ședința ordinară a Consiliului Municipal va fi organizată pe 22 aprilie 2021, pe ordinea de zi fiind nu mai puțin de 30 de puncte. Cel mai important punct este bugetul de venituri și cheltuieli. Între cele 30 de puncte sunt unele care au constituit motiv de mare dispută între PNL – USR pe de-o parte și PSD – PER pe de cealaltă. Votarea acestor puncte, dar și a bugetului (în forma propusă de primar) va demonstra dacă ,,înțelegerea bărbătească” i-a dus cu adevărat pe Gutău și Pîrvulescu la aceeași ,,masă a discuțiilor și deciziilor.” Și mai ales în ce măsură este vorba despre un armistițiu temporar sau de o pace de lungă durată.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like