INCIDENT la ŞCOALA NR. 4 din RÂMNICU VÂLCEA. Elev ameninţat cu bătaia. A fost chemată Jandarmeria

Un nou act de violenţă în şcolile din judeţul Vâlcea. De data aceasta este vorba despre violenţă verbală şi de ameninţare cu bătaia între doi elevi. S-a întâmplat joi, 23 noiembrie 2017, la Şcoala Generală Nr. 4 din municipiul Râmnicu Vâlcea, când un elev de etnie rromă şi-a ameninţat un coleg cu acte de violenţă. Minorul ameninţat este fiul unui subofiţer al Jandarmeriei Vâlcea şi, speriat, băiatul şi-a sunat tatăl. În jurul prânzului, jandarmul a ajuns la Şcoala Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea chiar în momentul în care elevul recalcitrant îi ameninţa încă o dată copilul. Atunci, subofiţerul nu şi-a făcut dreptate de unul singur cum s-a întâmplat la Liceul Oltchim, ci a sunat la Jandarmeriei şi a solicitat sprijin.

Ca urmare, un echipaj al IJJ Vâlcea a mers la unitatea de învăţământ respectivă, copilul violent fiind dus în biroului directorului pentru a se lua măsuri. Minorul etnic este cunoscut ca având probleme de comportament, iar din ce spun colegii săi ar fi fost văzut şi cu un cuţit asupra lui cu alte ocazii. Ba mai mult, în urmă cu două săptămâni, mama minorului de etnie rromă a fost amendată de jandarmi pentru fapte săvârşite de copilul său în afara zonei instituţiei de învăţământ.

Am dorit să aflăm şi punctul de vedere al directorului Şcolii Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea, Mihai Fârtat, despre acest incident, ţinând cont că a fost confirmat de Jandarmerie. Numai că, ne-am lovit de o reticenţă neînţeleasă a directorului Fârtat, care a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect. În acest context în care conducerea tratează cu indiferenţă cazurile de violenţă, nu este exclus ca la această şcoală să aibă loc incidente şi mai grave decât acesta.

Aşadar, este evident că şi la Şcoala Generală Nr. 4 din municipiul Râmnicu Vâlcea se impune o anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. „Adevărul iese întotdeauna la iveală”, nu-i aşa doamna Andra Bică?!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like