INTERVIU. Povestea unei eleve din Vâlcea care vara trecută a trăit visul american…

/

 

Hristina Andreea Săraru este o elevă, care acum urmează cursurile Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea. Vara trecută însă, în perioada 1 – 31 iulie 2016, înainte de a începe clasa a IX-a, tânăra a trăit experienţa vieţii sale. Hristina a fost fericita câştigătoare a unei burse în cadrul Programului „Educaţional Enrichment for Romanian Children” (EERC), ea mergând o lună de zile în SUA, la Boston, într-un schimb de experienţă de neuitat. Diversitatea experienţelor culturale şi educaţionale trăite acolo i-au schimbat viaţa, iar acum tânăra îi îndeamnă pe elevii din Vâlcea să încerce să aplice la acest program şi să trăiască şi ei, pentru o lună, visul american. Iată un interviu acordat redactorilor Gazeta Vâlceană de către Andreea Hristina Săraru, care a povestit întreaga ei experienţă în SUA.  

Rep.: Spune-ne cum ai ajuns în acest schimb de experienţă în SUA?

Hristina: Eram o fată şi un vis… Niciodată nu credeam că pot să am ocazia vreodată să mi-l îndeplinesc. Dar cum viaţa e plină de oportunităţi, am avut şansa să merg în Ţara Tuturor Posibilităţilor – SUA. Paşii spre a avea o experienţă americană erau presăraţi de multă emoţie şi nerăbdare. Când am aflat că sunt aleasă să particip în programul EERC, nu simţeam nici bucurie nici tristeţe, deoarece mă aşteptam, aveam nevoie doar de o confirmare. Şi acum îmi aduc aminte de prima zi, de fapt de prima seară în SUA. Prima oară când am păşit pe tărâm american, am simţit o bucurie imensă pe care nici nu puteam să o exprim.

Rep.: Ai stat la o familie gazdă. Cum te-au tratat americanii?

Hristina: M-am ataşat destul de repede de familia gazdă. Cei doi băieţi gemeni erau năzdravani, dar foarte simpatici în special Luka. Dar din toata familia – care era numeroasă, peste 20 de verişori şi toate gradele de rudenie – m-am înţeles cel mai bine cu băiatul cel mare. Era de ajuns să-i spun ce vreau, iar el îmi oferea. Mi-a prezentat majoritatea prietenilor lui şi aşa am legat primele prietenii. Familia gazdă m-a integrat în familia lor şi m-a implicat în activităţile lor zilnice, făcându-mă să mă simt ca acasă.

Rep.: Povesteşte-ne din experienţa ta în SUA…

Hristina: A fost incredibilă această experienţă. Îmi amintesc cu plăcere că am mers la Derby Summer Arts Academy de-a lungul şederii mele în SUA. Mi-am ales două cursuri de dans, unul de movie trailers, unul de improvizaţie şi altul de fashion design. Copiii de la aceste cursuri erau foarte talentaţi, chiar mă pot declara fana lor. De asemenea, acolo mi s-a  dat posibilitatea să-mi exprim opiniile, gândurile fără să fiu judecată, ba chiar le-am acordat un interviu pe care l-au prezentat la Festival Period. Am jucat în 3 trailere, am învăţat coregrafii şi paşi de dans şi, cel mai important, am legat prietenii. A fost o experienţă extraordinară. A, şi să nu uit, le-am oferit americanilor şansa să descopere ţara noastră prin intermediul d-nei Monica Gheorghiu, de la Centrul Naţional de Informare Turistică, care mi-a dat cărţi şi CD-uri despre judeţul nostru cu scopul de a-l promova.

Rep.: Care este amintirea ta cea mai de preţ din SUA?

Hristina: Categoric, pool-party ul a fost partea mea favorita a programului. Era ca în filme. În acel week-end, doamna Florentina Anastasoaie m-a găzduit şi m-a făcut să mă simt ca o adevărată prinţesă. Dânsa mi-a arătat străzile bogătaşilor, m-a dus la un restaurant indian unde mi-am ars limba la propriu, am vizitat împreună MIT, Harvard şi Museum of Science. Consider că aceasta experienţă mi-a schimbat viaţa, m-a făcut să mă redescopăr, să nu mai judec oamenii. Pentru aceasta schimbare, ţin să mulţumesc tuturor persoanelor implicate în programul EERC, dar mai ales d-nei Florentina care mi-a oferit cel mai frumos week-end din viaţă. Sper că voi putea ajuta în dezvoltarea programului şi să-i îndrum pe următorii norocoşi care vor aplica şi vor participa.

 

P.S.: Elevii din Vâlcea care vor să participe la Programul EERC, pot lua legătura cu Hristina Andreea Săraru pe adresa de e-mail andreeahristina@yahoo.com, ea fiind dispusă să le îndrume paşii spre a câştiga o bursă în SUA. 

[supsystic-gallery id=75]

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like