Investiții blocate ilegal de CL Râmnicu Vâlcea

/

Toate argumentele PNL și USR din Consiliul Municipal se risipesc atunci când vine vorba despre investitori, câtă vreme cele două grupuri de consilieri votează tocmai împotriva întreprinzătorilor locali. A venit rândul omului de afaceri Florin Cioacă să intre în malaxorul consilierilor locali. Cioacă este constructor de succes, poate că asta l-a și adus în situația de a-i fi respinse două PUZ – uri. Vrea să construiască pe terenul proprieta personală, 22.000 de metri pătrați, din strada Ion Creangă (Ostroveni) un complex imobiliar de cinci blocuri, cu nouă scări, într-un regim de înălțime mai mult decât civilizat. Cioacă a cerut P+5 și al șaselea etaj retras, deși în zonă s-ar putea construi și P+8 conform precedentelor. Un total de aproximativ 500 de apartamente s-ar alipi la piața imobiliară din Râmnicu Vâlcea care, de ce să nu o recunoaștem, este foarte ridicată în prezent. Or, o asemenea infuzie de ofertă ar putea scădea prețurile. O altă latură benefică a ideii este legată de locurile de muncă. Un asemenea complex nu se construiește de azi pe mâine. Nu are sens să explicăm acum câtă forță de muncă este necesară, plus alte activități economice pe orizontală (de la instalații electrice, sanitare și achiziții de electrocasnice) ar avea de beneficiat de aici. Conform proiectului depus la Primărie, care e public și poate fi văzut de oricine, complexul ar avea parcare terană și subterană, numărul de locuri potrivindu-se cu numărul de apartamente. Și, totuși, care e problema pentru care PUZ – ul cerut de Florin Cioacă a fost respins de două ori în consiliu?!

Cioacă își caută, la fel ca alții, dreptatea în instanță 

Prima dată s-a motivat că nu a primit acordul vecinilor, dar nu s-a formulat vreo nemulțumire scrisă la comisii, din partea consilierilor locali. Nici prima dată, nici a doua oară, la ședințele de comisii ce premerg ședinței de plen, cei care au avizat negativ proiectul nu au motivat avizul. Or, aceasta este faptă penală, întrucât nu poți refuza unui om o inițiativă doar pentru că așa vrei tu. O minimală motivație a refuzului l-ar fi făcut pe Cioacă să facă eventuale modificări la proiect pentru ca acesta să fie pe placul consilierilor. Dar, nu, a fost mai simplu să i se motiveze negativ, fără nicio explicație, pentru a târî oamenii de afaceri locali într-un umilitor șir de refuzuri care a început imediat după alegerile din 2020. Cioacă nu este un caz singular. În special constructorii au pățit-o. Au fost aduși în fața Consiliului Local și puși să vorbească despre proiectele lor, dar în realitate se dorea doar o ,,scoatere la tablă” a unor întreprinzători care au reușit în viață, de către niște oameni care – unii dintre ei – n-au nicio meserie sau, și mai grav, niciun loc de muncă stabil. Deci, de două ori s-a respins cererea de PUZ a lui Cioacă, iar acesta se vede nevoit să apeleze la instanță, la fel ca alți constructori dinaintea lui care, sătui de șantajul majorității din consiliu, au luat calea justiției. ,,M-am consultat cu avocați și arhitecți și singurul lucru care îmi mai rămâne de făcut este să ajung la instanță. Nu voiam să merg pe drumul acesta pentru că eu sunt constructor, nu demolator, nu mai am altă cale. Poate că sunt oameni care nu înțeleg capitalismul, nu înțeleg economia de piață, nu înțeleg ideea de locuri de muncă, linii de credit, impozite etc. Dar atunci mă întreb ce caută în Consiliul Local? Ce caută să decidă soarta unui oraș dacă nu înțeleg o minimă dezvoltare? Îi voi da în judecată și voi merge până la capăt. Nu accept să fiu șantajat și blocat pe banii mei!” a declarat, vizibil nervos, Florin Cioacă. 

Ce rol joacă viceprimarul Gheorghiu (USR) în blocarea PUZ – urilor?

Scandalul PUZ – urilor din Consiliul Local va continua. Majoritatea PNL – USR e decisă să blocheze toți constructorii. Pentru ale cui interese, sub ce motive, putem bănui. Un lucru este, totuși, de neînțeles. Userișii se rupseseră de apucăturile distructive ale viceprimarului liberal Virgil Pîrvulescu și începuseră să voteze proiectele propuse de primar pe ordinea de zi. Cum se face că de fiecare dată când este vorba despre PUZ – uri, USR se opune aproape mai dur decât PNL? Ce carte joacă viceprimarul userist Andrei Gheorghiu și care or fi numerele favorite din agenda sa telefonică? Și ca să fie situația și mai complicată, PUZ – ul lui Cioacă nu este pus deloc pe ordinea de zi a ședinței următoare din 30 august. Dacă tot umilim oamenii de afaceri locali, cum să mai așteptăm să vină străinii să investească?

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like