Orban și Buican se acuză reciproc de trădare. Lansare FD la Vâlcea, cu vorbe grele

/

Partidul Forța Dreptei (FD) condus de Ludovic Orban s-a lansat oficial și la Vâlcea. La conferința de presă de după eveniment, președintele FD Vâlcea, Traian Dobrinescu, dar mai ales Ludovic Orban, l-au acuzat pe Cristian Buican, șeful PNL Vâlcea, de trădare. Acesta a răspuns sec că trădători sunt cei care au plecat din partid. Orban a spus despre Buican că ar fi trebuit să fie ultimul om care să îi fie alături lui Florin Cîțu la congresul din toamna lui 2021, întrucât ,,știe prea multe despre el”. S-a pomenit și numele senatoarei Claudia Banu, cea care a fost loială până la capăt lui Orban în bătălie internă, dar nu l-a urmat pe acesta în noua aventură politică. 

Ludovic Orban – ,,Domnul Buican a zis că-l votează pe Cîțu pentru că acesta s-ar fi angajat că face drumul expres Tigveni – Râmnicu Vâlcea. Așa a zis domnul Buican. Cîțu întrebat după aceea despre drum nici nu știa despre ce e vorba. Să vă răspund onest… Aș fi acceptat de la orice președinte de filială PNL să se ducă alături de Cîțu, dar ultimul om la care m-aș fi așteptat este Buican. Pentru că Buican știe cine e Cîțu, Buican știe ce a făcut Cîțu aici, știe foarte clar lucruri pe care alți președinți de filială nu le știu despre Cîțu. Și mai ales, nu avea dreptul să se ducă alături de el după modul în care s-a comportat Cîțu nu față de Buican, ci față de Vâlcea. Nu l-a interesat aproape nimic. A trebuit să stau după el ca să semneze Hotărârea de Guvern pentru Spitalul de la Bălcești, sau alte multe proiecte de interes pentru Vâlcea. Deci, Buican e ultimul președinte de filială care ar fi avut voie să se ducă de partea lui. Acum domnului Buican îmi dă mie lecții că am plecat din partid”.

Traian Dobinescu – ,,Cu o săptămână sau cu zece zile înainte, întreaga organizația a PNL Vâlcea știa că votează cu Ludovic Orban. Cu trei zile înainte, am aflat că, de fapt, s-a scindat votul prin voința domnului Buican. Așa de tare încât din 120 de membri ai delegației, doar 47 au rămas cu Orban. Trădarea este una din marile mizerii ale lumii. Este o trăsătură de caracter a individului și a unei colectivități. Că atunci când ai bătut palma cu cineva și te-ai înțeles, mergi până la ultima consecință. Și nu e vorba de binele organizației cum s-a invocat, ori Gigel Știrbu de la Olt, ori Cristian Buican de la Vâlcea. E un mod de a se vedea altfel și de a fi altcineva într-o organizație. Doi din cei care am mai făcut puțină presiune să se voteze cu Orban am fost eu și Claudia Banu, care a rămas alături de Ludovic Orban. Și sunt convins că în adâncul conștiinței este și acum alături de Orban.”

Contactat telefonic, Cristian Buican a spus:,,Filiala Vâlcea a votat liber. Nu am trădat pe nimeni, fiecare a votat conform propriei conștiințe. Cei care au plecat din partid au trădat!”.

Traian Dobrinescu va conduce interimar filiala lui Orban de la Vâlcea, avându-i alături pe Nicolae Jivan, Adrănel Cotescu (fost senator), Romeo Rădulescu (fost primar de Râmnic și deputat), Jean Decuseară, Valerian Alexie (fost primar Mateești), Gheorghe Stanciu (fost primar Voineasa), Mihai Moldoveanu (fost șef al ISJ) ș.a.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like