Pesedizarea învăţământului vâlcean. “Operă” de Adina Dobrete

PSD a masacrat ideea de concurs ,,pe bune”, la liber, în învăţământul vâlcean. Vara aceasta inspectorul de management din ISJ Vâlcea, Adina Dobrete, secondată de inspectorul de specialitate, Doru Dumbrăvescu, au mutat partidul la şcoală. Acest tandem ,,a tăiat în carne vie” tot ce nu purta pecetea celor trei trandafiri, transformând concursurile de director şi de director adjunct din Vâlcea într-o afacere de partid. Dobrete a fost membru în majoritatea comisiilor de examinare. Unde, din diverse motive, nu a putut participa, s-a ocupat Dumbrăvescu. În mai bine de 90% din cazurile unde cei doi au ,,judecat”, câştigător a fost un pesedist.
Drept răsplată pentru munca depusă şi eficienţa dovedită, Adina Dobrete a încercat săptămâna trecută să ,,decapiteze” ISJ Vâlcea, în speranţa că ministrul pesedist o va pune pe ea inspector şcolar general. Deocamdată nu i-a ieşti, deşi a mizat pe faptul că în urmă cu două săptămâni, ministrul Liviu Pop a mai schimbat abuziv câţiva inspectori şcolari generali, chiar dacă aceştia aveau concurs. Andra Bică, actualul şef al ISJ Vâlcea, mai are aproape un an jumătate de mandat.
În cazul în care PSD vrea cu tot dinadinsul să nenorocească învăţământul vâlcean, numirea Adinei Dobrete într-o funcţie superioară celei pe care o deţine acum, ar fi demersul cel mai potrivit. Dar dacă există luciditate şi expertiză la social – democraţi (şi există), ar trebui rememorate câteva episoade fascinante pentru ideea de corupţie şi ridicole pentru ideea de profesor – inspector, cu Adina Dobrete în rol principal. Când au fost aduse celebrele materiale PSI, pentru care există şi acum dosare în instanţă, Adina Dobrete ,,a gravitat” discret în jurul afacerii. Altfel, de ce ar fi venit ţiganii patroni de la Olt să facă scandal în şedinţa Consiliului de Administraţie al ISJ Vâlcea, arătând-o cu degetul pe Dobrete? Replicile rostite de ei sunt mult prea grele din punct de vedere legal şi moral pentru a fi produse într-un articol de presă. Dar autorităţile ştiu!
Un alt episod care ar trebui rememorat de conducerea PSD este cel al numirii Adinei Dobrete pe funcţia de inspector şcolar general adjunct, în 2012. ISJ avea atunci doar o funcţie de adjunct ocupată de un pesedist. Liberalul Florin Smeureanu (cel care atunci era ,,general”), ajutat de Cristian Buican, a făcut pe dracu-n patru la Bucureşti (folosindu-se de relaţia cu fostul ministru secretar de stat, Stelian Fedorca), să reînfiinţeze al doilea post de adjunct. Şi cine a primit acest cadou de la liberali? Adina Dobrete! Pentru ce? Se va publica odată şi-odată!
În încheiere, o fază memorabilă intrată definitiv în folclorul învăţământului vâlcean. La o şedinţă în ISJ, Adinei Dobrete i-a căzut cutia cu bomboane. Gestul deosebit de elegant al pesedistei, de a-şi servi colegii cu bomboane, s-a transformat în ceva ce-ţi provoacă fiori pe şira spinării. Din cutie au căzut bani. Şi nu puţini. Deh, poate acolo îşi ţine doamna economiile. Desigur, o schimbare din funcţie, tot politică, a Adinei Dobrete, n-ar fi corectă. Totuşi, actualul inspector de management a dat un concurs pentru funcţia pe care o deţine. Iar PSD – ul, oricât ar fi de mare şi de puternic, trebuie să înţeleagă că o ţară se conduce după legi, nu după toane politice.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

One thought on “Pesedizarea învăţământului vâlcean. “Operă” de Adina Dobrete

  1. Când vine vorba de Tatiana Predoana pot spune ca este una din puținele profesoare care respecta tot ce ține de funcția de cadru didactic. Fără a primi șpăgi sau altfel de “atenți ” , își face treaba cu mult drag și dedicare . Păcat ca un profesor atat de bun și apreciat este acuzat de tot felul de lucruri ilegale , și nu este lasat să își desfășoare activitatea în liniște.

Comments are closed.