Pîrvulescu e incompatibil, conform ANI. Vezi ce reacție are viceprimarul liberal!

/

Agenția Națională de Integritate (ANI) a decis că viceprimarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, s-a aflat în stare de incompatibilitate timp de o lună, la începutul mandatului de consilier local. În speță, ANI susține că de la data la care s-au terminat alegerile (29 septembrie) și până la 26 octombrie 2020, Pîrvulescu a fost și consilier local și funcționar public în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vâlcea.

,,S-a aflat în stare de incompatibilitate ulterior alegerii în funcția de consilier local al Mun. Râmnicu Vâlcea pentru mandatul 2020-2024, întrucât, în perioada 29 septembrie – 26 octombrie 2020, a exercitat simultan și calitatea de funcționar public, deși la data 29 septembrie 2020 a intervenit suspendarea de drept a raportului de serviciu, încălcând astfel prevederile art. 97, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 492, alin. (1) și (2), lit. l) și art. 513, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019” – se arată în decizia ANI.

Apărarea viceprimarului liberal

Virgil Pîrvulescu va acționa, fără îndoială, în instanță decizia ANI, suspendând-o până la data finalizării procesului. Ca o primă declarație publică despre situația în care mai nou se află, acesta a declarat că nu s-a ținut cont de data la care s-a emis Ordinul Prefectului prin care a primit legal mandatul de consilier. ,,Decizia ANI zice că sunt incompatibil de la data încheierii alegerilor locale și până la emiterea Ordiunului Prefectului prin care mi s-a dat legal mandatul. Eu m-am suspendat de la Finanțe după ordinul acesta. Devii consilier local când ți se emite acest ordin, deci, în opinia mea și a avocaților mei, decizia este greșită. Voi contesta în instanță decizia ANI și sunt sigur că voi câștiga. Nu îmi pun acum problema ce voi face din punct de vedere politic dacă voi pierde. E tardiv” a spus Pîrvulescu. 

Urmări politice

Sunt puține șanse ca Virgil Pîrvulescu să câștige contra celor de la ANI. Cele mai multe dosare civile dintre aleșii locali și agenție s-au terminat cu victoria acesteia din urmă. Dacă va pierde, actualul viceprimar nu va putea candida pentru funcția de primar în 2024, ceea ce ar fi o lovitură teribilă pentru el. Pîrvulescu își gândește viața prin prisma acestei candidaturi. Dacă pierde în instanță, urmează o resetare și o redirecționare pe alte proiecte, non – administrative. Nici politic nu se va simți prea bine și aceasta se va vedea începând de acum, nu se va aștepta hotărârea judecătorilor. Viața tihnită a lui Pîrvulescu în PNL, atâta câtă a fost și până acum, se încheie. Va trebui să facă față unor imense presiuni interne pe motiv că nu se poate merge pe mâna sa într-o eventuală candidatură, câtă vreme există riscul pierderii în instanță.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like