Pîrvulescu și-a pierdut busola. Găsitorului, recompensă substanțială

Pe viceprimarul Virgil Pîrvulescu l-a învins Mircia Gutău, rupându-i alianța cu USR – ul din Consiliul Municipal și trimițându-l într-o lungă opoziție. Se pregătește să-l învingă defintiv în interiorul PNL Cristian Buican, killer – ul politicii locale, care i-a pus viceprimarului gând rău. Sătul probabil de atâtea înfrângeri politice, Pîrvulescu se întoarce la adversarul cel dintâi. La dușmanul care l-a ,,cocoșat” electoral înainte de Gutău și Buican. La presă. Și o face în stil de mare viitoare victimă printr-un proces intentat publicației Râmnicu Vâlcea Week și ziaristului Liviu Popescu. 

Este adevărat că Liviu Popescu l-a tot miștocărit. Dar cum să nu miștocărești un om care-și dă la topit biografia și încearcă să-și construiască o alta din pix? Cum să nu miștocărești un om care vine cu cele mai abracadabrante promisiuni, vizibile astfel din Lună? Și în fond, pe cine a ucis Liviu Popescu de trebuie să suporte un proces cu daune de peste un miliard de lei vechi? Încă nu știm exact suma cerută drept daune morale de Virgil Pîrvulescu, dar precis depășește miliardul de lei vechi, fiindcă procesul se judecă la Tribunal. Or, competențele judecătoriilor nu depășesc miliardul. 

Vom asista la un proces în stil american, în care o importantă parte a presei locale va transmite corespondențe chiar din sala de judecată. Va fi o poezie la audierea martorilor, un cenaclu bine pus în scenă, cu o partitură dinainte stabilită. Mizez pe faptul că vor veni cel puțin doi sau trei apropiați de-ai lui Pîrvulescu, să spună cum n-a dormit el noaptea din cauza celor scrise în Râmnicu Vâlcea Week. Jurnalistul Gheorghe Smeoreanu făcea astăzi apel, printr-un articol, la Virgil Pîrvulescu să-și retragă procesul pentru a nu transforma totul într-un episod tragi – comic. Personal, n-aș vrea să se întâmple așa ceva. Bine ar fi ca reclamantul să-și bea paharul rușinii pănă la capăt și să ceară și porție dublă la apel. 

La final, va putea fi contemplat dezbrăcat de restul de aureolă rămasă, ciufulit în urma deciziilor instanței și cu un pas mai aproape de finalul politic.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like