PNL – USR paralizează Râmnicu Vâlcea. Vezi ce instituții și activități vor fi blocate

Războiul majorității consilierilor municipali (PNL și USR) cu primarul Mircia Gutău continuă să provoace pagube imense în Râmnicu Vâlcea. Primarul a convocat ședința ordinară a lunii decembrie pentru miercuri, ora 13:00. Codul Administrativ, atât de invocat de liberali și useriși în campania de la locale, are o prevedere clară la articolul 141, aliniatul 6, în ceea ce privește sarcina președinților de comisii de specialitate. Astfel, aceștia sunt obligați de lege să convoace ședințele de comisii cu trei zile înaintea ședinței. La comisii, în urma dezbaterilor, ordinea de zi propusă de primar primește avize (pozitive sau negative). Până luni, la ora prânzului, șefii celor cinci comisii nu au convocat nicio ședință, purtându-se în continuare în disprețul legii, din cauza ordinelor politice. 

Cetățenii din Râmnicu Vâlcea trebuie să îi știe nominal pe consilierii locali care prezidează comisiile pentru a-i ține minte pe cei care le fac rău sistematic. Comisia de Buget Finanțe este condusă de viceprimarul Andrei Gheorghiu (USR), comisia pentru Dezvoltare Urbanistică, prezidată de Radu Proteasa (PNL), comisia Servicii Publice și IMM – Claudia Banu (PNL), comisia de Învățământ, Cultură și Sănătate – Cezar Bulacu (PNL) și comisia Juridică – Alin Manda (USR). 

Mircia Gutău a convocat Consiliul Local pentru votarea a 36 de puncte. Dintre acestea, cele mai importante sunt rectificarea bugetară pentru Teatrul ,,Ariel”, Filarmonica ,,Ion Dumitrescu” și Sport Club Municipal, prelungirea contractului cu librăria Humanitas, prelungirea contractelor de închiriere ale medicilor de familie din dispensarele Ostroveni și Goranu, extinderea rețea gaze naturale și rectificarea bugetului local, a bugetului creditelor interne și a listei de investiții. 

În cazul cel mai probabil în care consilierii PNL și USR vor bloca această ședință prin neprezentare, rămân în aer teatrul, filarmonica și echipa de handbal, fără sumele necesare terminării anului. Se încheie contractul de închiriere cu reputata librărie Humanitas, pentru care tocmai liberalii au făcut scandal pe Facebook în campanie electorală. Faptul că nici medicii nu vor mai avea contracte cu dispensarele tocmai înainte de sărbători ar fi o dramă greu de imaginat. Extinderea rețelei de gaze a mai fost blocată și la ședința de luna trecută, deci majoritatea PNL – USR abia și-a intrat în mână, iar creditele interne și listele de investiții sunt, numai după denumire, de o importanță care nu mai trebuie explicata.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like