Prima ruptură în majoritatea din Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea. O useristă, contra PNL – USR.

Trei puncte pe ordinea de zi au trezit tensiuni nespecifice până acum ședințelor de Consiliu Municipal. Chiar dacă existau dispute ,,la baionetă” între primar și majoritatea PNL – USR sau între această majoritate și secretar, votul dat de grupul condus de Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu mergea ,,ca uns”. De data aceasta, la trei puncte pe ordinea de zi, consiliera USR Andreea Maria Rădulescu s-a abținut de la votarea amendamentului formulat de colegii ei. Este vorba despre vechea discuție asupra persoanei care reprezintă municipiul în Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apa și Salubrizare Vâlcea. Mircia Gutău a spus că articoul 132 din Codul Administrativ îl desemnează clar pe primar pentru această reprezentare. Pîrvulescu a susținut că reprezentantul trebuie ales prin votul consiliului. Mai mult decât atât, președintele Comisiei Juridice, consilierul Alin Manda (USR), a formulat la fiecare dintre aceste trei puncte aberantul amendament susținut de Pîrvulescu la microfon. Gutău a revenit explicând că deși există o contradicție între două texte de lege, a cerut la Ministerul Dezvoltării un punct de vedere, iar ministrul liberal a transmis că primarul este cel ce reprezintă municipiului. Ba mai mult decât atât, din cauza respingerii unuia dintre aceste trei puncte, Râmnicu Vâlcea poate pierde fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro, întrucât municipiul nu are un reprezentat care să semneze contractul. 

,,Dacă la celelalte trei mai putem face și săptămâna viitoare sau peste trei zile, la punctul acesta unde spune foarte clar că trebuie să semnăm contractul de delegare, riscăm să pierdem fonduri europene. Iar aici, nu o luați ca amenințare, dar fiecare veți avea dosar penal, pentru că voi fi obligat să dau la instanță… Fiecare va trebui să justificați de se blochează un proiect european. Asta e problema! În rest, votați cum doriți dumneavoastră.Vă mulțumesc!” – a spus primarul la unul dintre punctele îndelung dezbătute.

,,Ducem discuția într-o zonă pe care o iau ca pe o amenințare. Adică mie îmi spune conștiința să votez într-un fel și dumneavoastră îmi spuneți că dacă voi vota așa, voi face obiectul unui dosar penal? Dacă încalc legea prin votul meu, da, să fac obiectul unei cercetări penale. Dar să introduceți o temă falsă ca și cum noi am fi niște infractori, asta mă doare. Mai ales că suntem în Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Vă rog ca orice dezbatere să nu mai facă trimitere la tot felul de amenințări. Vă multumesc!” a replicat Virgil Pîrvulescu. 

Cum a fost certată și apărată Rădulescu de colegii din PNL – USR. Filmul evenimentelor.

Andreea Rădulescu s-a abținut de trei ori, respingând alături de opoziția PSD – PER amendamentul ilegal prin care se încerca desemnarea reprezentantului prin vot. Inițial, când a auzit pentru prima dată că amendamentul este respins, Virgil Pîrvulescu nu s-a impacientat. A crezut că este o eroare, mai ales că președintele de ședință, Grigore Crăciunescu s-a încurcat la aritmetică spunând că amendamentul a fost votat. La intervenția secretarului Ionuț Didoiu s-a reluat numărarea și s-a dovedit că majoritatea nu a avut voturile necesare. Pîrvulescu stă în primul rând al sălii de spectacole din clădirea Filarmonicii, iar Andreea Rădulescu se așează la multe rânduri în spate, lângă consilierul Radu Proteasa (PNL). Care, de altfel, așa cum se vede din filmări, a fost primul care a început ,,ședința de instruire” după ce userista a votat contra alianței din care face parte. 

A urmat suplimentarea ilegală a ordinii de zi cu trei puncte. La începutul ședinței, consilierul Cristian Simoiu (PNL) a spus că alianța liberalo – useristă dorește suplimentarea ordinii de zi. Primarul și secretarul i-au citit din lege că inițiatorul poate suplimenta sau extrage puncte de pe ordinea de zi, dar mașinăria de vot a funcționat. După ce secretarul Ionuț Didoiu a mai spus o dată că doar inițiatorul ordinii de zi are voie să suplimenteze, deci dezbaterea și votul respectivelor puncte sunt ilegale, Mircia Gutău s-a ridicat și a plecat. Odată cu el au plecat și consilierii din alianța PSD – PER. Stupoare! Andreea Rădulescu s-a îmbrăcat și a dat să plece, strângându-și lucrurile de pe scaun, așa cum se vede din filmare. S-a răzgândit, dar imaginile sunt clare. Mai mult ca sigur că acesteia i-a trecut prin minte să plece, vizibil rușinată de faptul că trebuie să suporte aberațiile cuplului Pîrvulescu – Crăciunescu care plasează toți consilierii dreptei în afara legii. 

Radu Proteasa, profitând de faptul că stă lângă Andreea Rădulescu, a continuat să o presese. Imediat a venit și președintele USR, Andrei Gheorghiu, care a încercat să o liniștească pe Rădulescu. Tensiunea între consilierii PNL – USR putea fi tăiată cu cuțitul când Cezar Bulacu, printr-o atitudine de un infantilism groaznic a propus să facă un selfie. Fapt care s-a și întâmplat, deși, de la microfon, președintele de ședință le spunea că nu participă la selfie – ul de grup și îi atenționa să păstreze distanțarea socială. Nici consiliera Narcisa Stan (PNL) nu s-a simțit prea bine spunând tare, ca să poată fi auzită, ,,mai mult de atât ce dracu să mai pățim?!” Virgil Pîrvulescu se plimba printre colegii săi și încerca să-i îndemne la calm, purtând cu fiecare discuții amabile, dar cu încercări vizibile să nu scape situație din mână. După această scenă, Rădulescu a fost băgată din nou în ședință, de data aceasta afară din sală, de consilierul Alin Manda (USR). La revenirea în sală, userista a fost ,,moralizată” și de colegele liberale Narcisa Stan și Nicoleta Strâmbei. 

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like