PSD Râmnicu Vâlcea reacționează în scandalul PUZ – urilor. Grigorescu: “Ce face alianța PNL – USR este inadmisibil”

Consiliul Municipal a devenit din nou o scenă pentru teatrul absurd jucat de alianța PNL – USR care se laudă că vrea să aducă oameni de afaceri, dar blochează Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru unele investiții private. Ipocrizia nu are limite. Toată campania electorală Virgil Pîrvulescu a susținut ideea aducerii investitorilor. De la instalarea noului consiliu s-a statuat o practică păguboasă prin care majoritatea PNL – USR blochează PUZ – urile pentru investițiile private. Se născocesc de la ședință la ședință alte condiții puse afaceriștilor care nu mai găsesc minima înțelegere din partea administrației publice locale. Miercuri, 31 martie 2021, a venit rândul omului de afaceri Ion Bușcă să vină în fața consiliului. Acesta a solicitat un PUZ pentru construirea unor blocuri de locuințe. Nu este prima dată când primarul Mircia Gutău a pus pe ordinea de zi PUZ – ul cerut de familia Bușcă. A nu se uita că în campania electorală, puternica și influenta familie Bușcă a fost pe față contra actualului primar. Chiar și așa, Gutău a pus până acum de două ori pe ordinea de zi mult cerutul PUZ. Și este pentru a doua oară când se respinge. Față de aceste manevre mizerabile din consiliu, Remus Grigorescu a avut o luare de poziție tranșantă. 

,,Este pentru a doua oară când un om de afaceri din Vâlcea vine în fața Consiliului Municipal și afirmă că a contactat reprezentanți ai PNL. Au ajuns afaceriștii să-i întrebe disperați pe liberali ce trebuie să mai facă pentru a li se trece PUZ – ul de votul consiliului. Este inadmisibil să ajungem într-o asemenea situație în care PNL și USR umilesc investitorii punând condiții peste condiții. Tocmai consilierii dreptei, care se laudă că susțin investițiile private, au ajuns în situția să nu mai poată justifica de ce resping sau de ce se abțin la un vot pentru PUZ. Cea mai gravă problemă este că acest consiliu nu oferă predictibilitate celor care vor să investească la Vâlcea. Degeaba se laudă unii prin presă și Facebook că atrag investitori și fac parcuri industriale dacă participă la un asemenea comportament” – a declarat Remus Grigorescu. 

Chiar și votul din plenul ședinței a fost hilar. PUZ –ul a picat deși inițial secretarul Ionuț Didoiu a numărat mai multe voturi pro decât contra. Pesedistul Gheorghe Mihăilescu a ieșit din sală (ulterior a motivat că s-a dus la toaletă), deci alianța PSD – PER a avut doar zece voturi. Didoiu s-a grăbit să numere unsprezece și în acel moment penelistul Grigore Crăciunescu a ridicat mâna, lăsându-și în offside colegii din coaliția PNL – USR care s-au abținut. Ulterior, cu ajutorul camerelor de luat vederi s-a stabilit că, de fapt, Mihăilescu nu era în sală, deci PSD și PER au dat doar zece voturi. Și cu al lui Crăcinescu, unsprezece. Insuficient pentru a trece PUZ – ul dorit de Bușcă. Spre finalul ședinței care a durat mai multe ore, afaceristul vâlcean a venit în sală și a lansat o tiradă binemeritată împotriva celor care se laudă că susțin mediul de afaceri, dar blochează PUZ – uri pe motive inventate.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like