Război intern la SAJ Vâlcea. USR vs. PLUS sau manager vs. director economic

Miercuri, 31 martie 2021, la sediul Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vâlcea s-a auzit ditamai scandalul. Salariații, dar și câțiva pacienți au putut auzi contrele directe dintre managerul Dan Pădureanu și directorul economic Daniela Boșoagă. Motivul este dorința primului de a angaja 18 persoane și refuzul celui de-al doilea de a cupla la această acțiune. În urmă cu o săptămână, de la nivel guvernamental s-a decis ca SAJ – urile să poată face angajări. Timp de aproximativ un an, angajările au fost blocate. Decizia i-a surâs lui Pădureanu care inițial, conform unor surse, ar fi vrut să organizeze concursuri pentru 34 de posturi vacante. Ulterior, în urma unor discuții cu serviciul Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare (RUNOS), conducerea SAJ Vâlcea a ajuns la concluzia că deocamdată trebuie scoase la concurs doar 18 posturi. În opinia directorului medical și acestea sunt prea multe. Boșoagă a emis o adresă către Pădureanu prin care susține că SAJ nu își permite să angajeze.

“Având în vedere Bugetul VVV/3640/2021 repartizat de către Ministerul Sănătății Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea, bugetul care este cu mult mai mic decât cel din 2020, în acest moment nu se impune angajarea unor cheltuieli salariale suplimentare pentru anul în curs, neavând siguranța că acestea vor fi onorate. Această situație poate fi reanalizată în momentul unei rectificări bugetare” – se arată într-o adresă semnată de directorul economic Daniela Boșoagă. 

,,Director Economic. V-am prezentat posturile vacante din ștatul de funcții al SAJ Vâlcea. Considerați că nu angajăm pe posturile vacante? Cu respect. 30.03.2021” după care urmează semnătura lui Dan Pădureanu. Menționăm că rezoluția managerului este scrisă cu pix roșu strident pe adresa întocmită de directorul economic. 

Daniela Boșoagă susține că 18 salarii în plus ar fi o presiune prea mare pe bugetul SAJ Vâlcea și dorește să se treacă la analiza fiecărei stații de Ambulanță în parte, după care să se ia o decizie. În afara motivelor de ordin economic, conflictul din SAJ Vâlcea îmbracă și forme politice. Dan Pădureanu a obținut susținerea USR, iar Boșoagă este sprijinită de PLUS. Și pentru că există disensiuni între cele două partide, mai ales acum, înaintea congresului de fuziune, cei doi directori de la Ambulanță se luptă să primească girul politic ce le-ar oferi siguranța funcției pe mai departe, în contextul în care Ministerul Sănătății va rămâne la USR-PLUS.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like