Scandalul din USR Vâlcea, într-o nouă fază. Consilierii locali contestă excluderea lor din partid

/

Cel mai nou scandal din USR Vâlcea, iscat în urma excluderii a doi consilieri locali, este departe de a se fi încheiat. Nemulțumiți de modul nestatutar, spun ei, în care au fost eliminați din partid, aleșii locali Alin Manda și Andreea Rădulescu (Iordache) se revoltă și scot la iveală informații despre presupusele metode ”neortodoxe” ale președintelui USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu. Pe de altă parte, liderul userist s-a plâns la București că s-a săturat de insubordonarea acestora, ei nemaireprezentând de mult timp interesele partidului.

Deși tensiunile dintre conducerea USR Vâlcea și consilierii locali Manda și Rădulescu existau de ceva timp, ei bine momentul de cotitură l-a reprezentat ultima ședință a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Printr-un amendament al lui Manda și cu voturile PSD și PER, lui Andrei Gheorghiu i-a fost revocată atribuția de a se ocupa de evenimentele organizate de Primăria Râmnicu Vâlcea, în favoarea administratorului public Eusebiu Vețeleanu, lucru care l-a scos din minți pe viceprimarul userist. Și de aici a început totul!

Manda și Rădulescu spun că s-a încălcat statutul…

La doar câteva ore după ședința respectivă, într-o conferință de presă, Andrei Gheorghiu a anunțat că forurile de conducere ale USR Vâlcea au decis să solicite Biroului Național al partidului excluderea celor doi consilieri. Lucru ce s-a și înfăptuit, la doar doua zile distanță Alin Manda și Andreea Rădulescu fiind îndepărtați din USR. Acum, aleșii locali contestă modalitatea prin care au fost excluși, expunând public un email trimis de Gheorghiu către Biroul Național al USR. Din spusele acestora, pentru a-i exclude din partid, liderul userist vâlcean s-ar fi prelevat de două plângeri anterioare împotriva lui Mandă și Rădulescu, întocmite de Romeo Odochian (președintele demisionar al organizației municipale a USR Râmnicu Vâlcea) și Claudiu Tomoiagă (membru în Biroul Județean). Problema este că plângerile au o vechime mai mare de 60 de zile, iar decizia nu ar fi aparținut Biroului Național, ci Comisiei de Arbitraj, conform statutului USR.

“Este vorba despre emailul lui (Andrei Gheorghiu n.r.) către BN din ziua revocării din organizator festivaluri 28.02, ora 16.12. Plângerile erau din 30.10.2022 și 07.11.2022, prin urmare trecuseră 60 de zile de la depunerea plângerilor la BN și nu mai putea BN să se pronunțe, ci Comisia de Arbitraj conform art. 15.4′ din statutul USR. BN nu se mai putea pronunța pe cele 2 sesizări” – susține consilierul Alin Manda.

Gheorghiu pregătește următorii oameni de pe listă…

Pe de cealaltă parte, liderul USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, spune că din punctul său de vedere problema este tranșată: cei doi consilieri au fost excluși din partid cu unanimitate de voturi, iar acum USR Vâlcea face demersurile pentru intrarea în CL a următorilor pe listă. Sigur, acest lucru ar putea dura dacă Manda și Rădulescu decid să conteste în instanță.

“Nu are nicio legătură cu ceea ce afirmă dumnealor. Decizia în privința lor este una unanimă în Biroul Național. Este o decizie politică legată de activitatea lor în Consiliul Local. Nu are legătură doar cu un anumit eveniment, ci ține de un parcurs în cadrul unui Consiliu Local. Nu au contestat și nu au trimis niciun punct de vedere până acum. Nu am informații în acest sens. Sunt ferm convins că ei cunosc foarte bine statutul. Domnul Manda este un jurist foarte bun și știe să se apere. Au dreptul să conteste, dar aceasta este decizia partidului. Noi ne pregătim, facem pașii următori din punct de vedere legal și pregătim următorii oameni pe lista de la Consiliul Local astfel încât să intre cât mai repede” – ne-a declarat Gheorghiu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like