Senatoarea Claudia Banu îi ia apărarea lui Orban

Senatorul Claudia Banu critică în public faptul că Ludovid Orban a fost exclus din PNL. Banu era recunoscută drept o partizană a grupării Orban, fără să fie, totuși, un parlamentar care să-l urmeze pe fostul șef al PNL în noua aventură politică. Iată comunicatul Claudiei Banu: 

,,Sunt două feluri de oameni. Cei care acceptă totul preferând din diverse motive să tacă şi cei care consideră că sunt limite dincolo de care tăcerea devine complicitate. Istoria a demonstrat, nu de puține ori, că deciziile unor oameni în spatele cărora s-au construit majorităţi superficiale nu au condus la rezultate de bun augur.

Primesc tot mai multe mesaje în ultima perioadă de la oameni pentru care PNL reprezintă de 30 de ani singura alternativă a României de a se desprinde de “stânga”. Sunt oameni simpli care nu au ocupat funcţii politice, nu s-au bucurat de avantaje personale. Sunt acei oameni care reprezintă însăşi raţiunea de a fi a Partidului Naţional Liberal. Apropierea de PSD reprezintă o adevărată trădare, o palmă de neacceptat pentru ei. Și este normal. 

PNL este un partid istoric. Are în spate o construcție solidă de 146 de ani, ceea ce îl face puternic. Nu putem submina crezul, valorile și principiile care ne-au adus aici. Și asta pentru că în timp a știut să unifice caractere care respectă aceste fundamente. Diferiți, dar uniți.

De aceea, nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea privind propunerea de excludere a fostului președinte Ludovic Orban, un liberal autentic, care până mai ieri, era principalul factor de echilibru al partidului. Cred că este o decizie profund greșită, care alături de posibila mult deja discutată alianță cu PSD, nu va face altceva decât să îndepărteze exact pe acei oameni care niciodată nu au cerut ceva pentru ei, ci doar au crezut în Partidul Naţional Liberal. Exact acel segment de votanți cu care PNL s-a mândrit întotdeauna și care a asigurat perpetuarea identității. 

Îi rog pe colegii mei să se detașeze și să privească situația în ansamblul ei. Pentru că în PNL sunt mulți oameni curați și cu principii care uniți, pot transforma evenimentele din ultima perioadă într-un episod de tristă amintire.”

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like