VIDEO – CIRC marca PEARCU la învestirea DIRECTORILOR ŞCOLARI din VÂLCEA

 

Un moment neplăcut a avut loc la învestirea noilor directori şcolari din Vâlcea, a celor care, prin eforturi mari, au reuşit să câştige concursul organizat de Ministerul Educaţiei. Personajul negativ din poveste a fost inconfundabilul primar al comunei Tomşani, Dumitru Pearcu, care s-a dat în spectacol absolut gratuit. Edilul a venit la festivitatea de semnare a contractelor de mandat ale directorilor cu capsa pusă şi nici nu s-a aşezat bine pe scaun şi a început circul. A urlat cât l-au ţinut plămânii, şi-a jignit colegii primari care nu erau de acord cu el şi s-a luat la harţă cu noua directoare de la Şcoala Tomşani.

Ei bine, ca să înţeleagă toată lumea despre ce este vorba, trebuie să spunem că atât noii directori şcolari, cât şi primarii din fiecare localitate au fost invitaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea să semneze, într-un cadru festiv, contractele de management administrativ, respectiv contractele de management financiar. Toate bune şi frumoase până a apărut primarul Dumitru Pearcu, care era nemulţumit nevoie mare de contractul de management financiar pe care trebuie să îşi pună semnătura, susţinând că Ministerul Educaţiei nu-l poate obliga pe el să plătească salariile profesorilor dacă nu are bani la primărie. De aici a pornit un întreg scandal, iar noi vom reda, în clipurile de mai jos, fragmente din circul făcut de primarul din Tomşani, pentru că el a vociferat pe toată perioada festivităţii.

Trebuie să menţionăm că, dintre primarii prezenţi în sală alături de noii directori, doar Dumitru Pearcu a fost împotriva semnării contractului. În rest, toţi l-au semnat pentru bunul mers al învăţământului vâlcean şi în interesul elevilor şi al profesorilor din Vâlcea.

Iată înregistrările video:

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “VIDEO – CIRC marca PEARCU la învestirea DIRECTORILOR ŞCOLARI din VÂLCEA

Comments are closed.