VIDEO. Pîrvulescu face declarații bune de Parchet. Useriștii acuzați cu șantaj pentru funcții publice

Scandalul Planurilor Urbanistile Zonale (PUZ) continuă cu efecte devastatoare și pentru lumea de afaceri și pentru alianțele politice din Consiliul Municipal. Cea mai recentă ședință de consiliu a durat mai bine de patru ore. Unul dintre punctele arzătoare ale ordinii de zi a fost votarea PUZ – ului cerut de familia Bușcă (importanți oameni de afaceri cu investiții în imobiliare și nu numai). Primarul Mircia Gutău a propus pe ordinea de zi votarea PUZ – ului. Coaliția PSD – PER a votat favorabil, iar alianța PNL – USR s-a abținut. Doar că în sală a avut loc un moment ciudat. Secretarul Ionuț Didoiu, obișnuit să numere unsprezece voturi câte au consilierii PSD – PER, nu și-a dat seama că din sală lipsea Gheorghe Mihăilescu. Președintele de ședință Grigore Crăciunescu a ridicat mâna rapid, votând favorabil și isterizându-se ulterior că proiectul a trecut. În realitate, camerele de luat vederi din sală au lămurit că doar zece consilieri ai PSD – PER au votat pentru, plus votul lui Crăciunescu fac unsprezece. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de douăsprezece voturi. Cel mai ciudat a fost că viceprimarul Virgil Pîrvulescu, după ce cu o ședință în urmă adusese o grămadă de argumente despre cât de bine construiește familia Bușcă, s-a abținut de la vot, respingând proiectul. Mihăilescu a motivat că s-a dus să-și ia apă. Sceneta penibilă jucată de Grig Crăciunescu a picat odată cu PUZ – ul solicitat de Bușcă. 

Reacția furibundă a magnatului Ion Bușcă

Spre finalul ședinței, omul de afaceri Ion Bușcă a venit în sală și a luat cuvântul cu acceptul consilierilor. A lansat o tiradă împotriva celor care i-au respins cererea de PUZ, mai cu seamă la adresa consilierilor USR, dar și a lui Grigore Crăciunescu. Acestuia din urmă i-a spus că știe că a jucat teatru pentru că la votul din comisii, cu o zi înainte, a votat negativ. Pentru Gazeta Vâlceană afaceristul a declarat: ,,Data trecută ni s-a pus o condiția, acum a fost ridicată o altă. Nu e nicio problemă, o vom îndeplini și pe aceasta și vom aștepta viitoarea ședință de consiliu. Mi s-a spus dinspre USR că dumnealor au votat politic. Am avut încredere că vin oameni noi în politică și administrație și iată roadele! Cum adică s-a votat politic? Este păcat că oameni despre care nu știm prea bine ce au făcut în viața lor încearcă să blocheze alți oameni care, de bine, de rău, au realizat câte ceva pentru societate”. Desprinsă din context, declarația lui Bușcă relevă o realitate cruntă. Totuși, magnatul vâlcean a uitat să amintească și de liberali care au pus umărul la blocarea PUZ – ului său. Inclusiv sau poate mai ales prietenul său bun, Virgil Pîrvulescu, pe care l-a susținut fățiș în campania electorală. 

Pîrvulescu susține că Bușcă n-are nevoie de PUZ și-l ,,spală” pe Crăciunescu 

La câteva zile după ședință, viceprimarul Virgil Pîrvulescu a intrat în dialog cu simpatizanții săi prin intermediul unei transmisiuni în direct pe Facebook. Întrebat dacă este înconjurat de trădători și ce părere are despre votul pozitiv dat de Grigore Crăciunescu, deși alianța PNL – USR a votat negativ (prin abținere), viceprimarul și-a apărat halucinant colegul. ,,Grigore Crăciunescu nu a dat vot cot la cot cu Gutău, ci a votat conform înțelegerii. (…) Pe mine Bușcă Sorin nu m-a șantajat și nici n-are cu ce. Am să vă spun și de ce. Eu mi-am asumat public faptul că Bușcă Sorin nu avea nevoie de PUZ acolo. Era o introducere pe ordinea de zi de așa manieră încăt Virgil Pîrvulescu să poată fi șantajat de către colegii de alianță ca să obțină mai multe locuri în consiliile de administrație, probabil, și de cealaltă parte a consilierilor locali care își doreau să fie promovate acele PUZ – uri. Bun!” – a spus Pîrvulescu (vezi video jos). Dacă nici această declarație publică nu mai alertează organele de cercetare penală, înseamnă că acestea nu își mai au rostul. Viceprimarul unui municipiu, prieten apropiat al unui afacerist care solicită un PUZ, spune public că această poveste ar fi putut duce la un șantaj din partea colegilor de alianță. Trimiterea la USR este evidentă. Și cu ce era șantajat viceprimarul? Cu cedarea unor locuri în consiliile de administrație, funcții plătite bine din bani publici. 

Gheorghiu spune  se ocupă de fonduri europene, nu de certuri publice

Ca reacție la acuzațiile grave, viceprimarul Andrei Gheorghiu (președintele USR Vâlcea) s-a rezumat la o încercare de ridiculizare, de aruncare în derizoriu a spuselor lui Pîrvulescu. Gheorghiu susține că se ocupă de lucruri serioase, cum sunt fondurile europene, și că n-are timp nici măcar să se uite la ce spune Pîrvulescu. De altfel, mai face o dată apel la colaborarea în interiorul alianței. Tot acest ,,potop” de vorbe nu pot ascunde grava situație în care se află alianța PNL – USR, când liderii ei se acuză de șantaj cu funcții publice și voturi date din interes unor afaceriști. 

,,Eu aseara am fost prins cu câteva probleme de administrație, am avut și audiență la sediul USR, iar în această dimineață m-am ocupat de atribuțiile mele legate de fonduri europene, nu am avut timp să urmăresc declarațiile publice ale colegului meu de alianță. Înțeleg că ar fi fost câteva afirmații nefericire la adresa USR-PLUS. Consider că lucrurile trebuie clarificate și discutate în cadrul alianței, împreună cu conducerea partidelor implicate. USR-PLUS este un partener corect, responsabil, nu am intrat în politică pentru funcții sau să ne facem că mimăm activitatea în administrație. Cred că pentru cetățenii acestui oraș este mai important ca în cadrul primăriei, ca viceprimar, să implementez proiecte și să atrag fonduri europene, să rezolv problemele oamenilor, să atragem investitori. Și așa răbdarea tuturor este pusă la mare încercare în contextul pandemiei. Râmnicenii trebuie să știe că în calitate de viceprimar sunt aici pentru ei și numai pentru ei. Restul problemelor țin de bucătăria internă a Alianței unde vom discuta atunci cand este cazul” a spus viceprimarul Gheorghiu.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like