VIDEO: Primarul Govorei, sac de box în Consiliul Local 

/

Situația primarului Mihai Mateescu (PNL) din Băile Govora se complică de la lună la lună. Presa vâlceană a arătat cum acesta s-a împroprietărit aproape singur (cu susținerea secretarului primăriei) în parcul central din stațiune. Toate detaliile sunt AICI.

Lui Mateescu i-a fost făcută o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea și printr-o adresă emisă de procurori s-a dispus urmărirea penală, deocamdată in rem. Cercetările sunt, deci, în seama procurorilor cărora li s-au dus zeci de acte care îl incriminează direct pe Mihai Mateescu, dar și pe câțiva colaboratori apropiați. Importantă pentru micuța stațiune este și atmosfera din Consiliul Local, unde edilul – șef este practic sub asediu. Adversarii săi politici, în special cei din PER, conduși de viceprimarul Radu Bărăscu, îl toacă pe bună dreptate la cap pe primar cu problema împroprietăririi cu o bucată de 240 de mp din parcul central. Guraliv din fire, om cu răspunsuri la toate, Mihai Mateescu tace. Este poate prima dată în lungul său șir de mandat când nu are inițiativa strategică. Stă la primire și încasează, fără să aibă măcar o tentativă de răspuns pertinent. Nici măcar la gravele acuzații din presă nu răspunde. Am încercat în repetate rânduri, și reiterăm invitația și cu această ocazie, să obținem de la Mateescu un punct de vedere. Totuși, este vorba despre acuzații foarte grave care, între timp, sunt investigate de procurori. Mateescu tace și în fața consilierilor și în fața presei. Nu spune opiniei publice cum a reușit să se împroprietărească în parcul central al stațiuii. 

Nici măcar liberalii săi nu se înghesuie să-l apere, mai ales că lipsesc argumentele. Singurul căruia i se mai aude vocea în favoarea lui Mateescu este preotul Constantin Matei, ajuns consilier independent în 2020. Într-un video din ședința CL se vede clar cum Matei încearcă să tempereze atacurile viceprimarului Bărăscu pe tema celor 240 de mp. Pe întreaga filmare reiese clar cum Mateescu tace, e în corzi, și se preface că subiectul nu există. 

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like