BAC 2022: Promovabilitate de 76.16% în Vâlcea, cu 9 medii de 10

/

Rezultate bune obținute de elevii vâlceni la sesiunea iunie – iulie a examenului de bacalaureat 2022. În această dimineață s-au afișat rezultatele parțiale, urmând ca cele finale să fie făcute publice după contestații.

În județul Vâlcea, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 76,16%, peste cea de la nivel naţional, aceasta fiind de 73,3%.

Așadar, au promovat 1763 de candidați, dintr-un total de 2315 candidați prezenți. Dintre aceștia, 9 elevi vâlceni au reușit să obțină media 10, poziţionând judeţul nostru pe locul 3 la nivel naţional. Cele 9 medii de 10 au fost obţinute de elevi de la:

– Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Rm. Vâlcea –6 elevi;

– Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”,Rm. Vâlcea – 3 elevi.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

• 76 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

• 124 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

• 111 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice, la centrul de examen sau prin email la adresa anunţată. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 01 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:• recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;• susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;• obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like