Controale și instruiri în unitățile de învățământ din Vâlcea

/

La început de an școlar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea a dat startul unor acțiuni de control, dar și unor instruiri și exerciții de evacuare și intervenție în unitățile de învățământ din județ. În caz de urgență, elevii și profesorii trebuie să știe, pas cu pas, cum acționează și reacționează pentru a-și salva viața. Astfel, ofițerii ISU Vâlcea au efectuat 51 de controale, rolul lor fiind acela de a înlătura deficiențele și a se asigura că școlile și grădinițele sunt dotate cu singătoare de incendiu, se asigură în permanență condițiile de evacuare, hidranții și instalațiile de detectare fum sunt în stare de funcționare, iar iluminatul de securitate pentru evacuare este funcțional.

„Pe timpul acțiunilor desfășurate în unitățile de învățământ au fost executate 79 de instruiri și exerciții de evacuare și intervenție, la care au participat mai bine de 5.000 de preșcolari, elevi, cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar din unitățile de învățământ. În cadrul acestor activități, participanților le-au fost prezentate campaniile naționale de informare derulate de IGSU, așa cum este campania Nu tremur la cutremur! . În acest fel, elevii și cadrele didactice înțeleg mai bine riscurile şi sunt informați asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.

Totodată, astăzi, un ofițer de la Inspecția de Prevenire, împreună cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, încadrată cu 2 subofițeri de la Garda de Intervenție Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la școala Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, unde au ținut o lecție deschisă celor peste 750 de elevi din învățământul primar și o instruire cu cele 54 de cadre didactice și personal auxiliar, în vederea  prevenirii situațiilor de urgență. 

Odată cu începerea anului școlar, se va intensifica organizarea exercițiilor și instruirilor destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru copii și cadre didactice.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Vâlcea vor crește numărul activităţilor derulate în colaborare cu inspectoratul şcolar teritorial, pe linia educării şi instruirii elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar în domeniul situaţiilor de urgenţă, prin executarea periodică a unor recunoaşteri în teren la unităţile de învăţământ, pentru a stabili modul de intervenție în cazul producerii unor eventuale situații de urgență.

Acțiunile vor fi completate de organizarea periodică de exerciții de alarmare şi evacuare în situaţii de urgenţă (în majoritatea dintre acestea fiind exersat modul de comportare în cazul producerii unui incendiu sau cutremur), destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi și cadre didactice” – anunță ISU Vâlcea.

loading...

You May Also Like