Digitalizarea educației în Liceul de Arte Victor Giuleanu, Rm. Vâlcea

/

Un pas important în învățământ, mai ales în această perioadă, este adaptarea sistemului de educație și formare la evoluția tehnologică. Digitalizarea învățământului este un proces complex, însă extrem de necesar pentru pregătirea și perfecționarea cadrelor didactice și elevilor. Liceul de Arte “Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea a făcut acest pas, iar asta nu poate decât să facă școala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor și stilului lor de viață, dar și mai eficientă în educație.

„Pandemia a adus și lucruri pozitive în viața de zi cu zi și a trebuit să ne adaptăm modificărilor survenite. Un lucru bun și necesar a fost să digitalizăm procesul de predare-învățare iar în acest sens am creat site-ul școlii www.licartvl.ro și implementat platforma educațională G-Suite, am refăcut rețeaua de internet având astfel conexiune wifi prin instalarea de routere wireless în cele 3 corpuri de clădire, am creat o condică și un catalog online unde profesorii completează zilnic activitățile și notele acordate elevilor.
Consider că utilizarea tehnologiilor digitale este metoda prin care putem face școala mai atractivă pentru elevi, mai adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe, deoarece de la o vârstă fragedă au acces la tehnologie, iar acest aspect ar trebui să-l speculăm.
Împreună cu inginerul nostru de sistem, Șchiopu Adrian, am creat un mediu educațional digital de înaltă performanță respectând etica digitală, protecția datelor personale, securitatea cibernetică, analiza datelor”, ne-a declarat directorul Liceului de Arte Victor Giuleanu, prof. Keresztely Annemarie.

loading...

You May Also Like