Elevi din Vâlcea, în grevă japoneză: “TĂIAȚI ȘPĂGILE, NU BURSELE ELEVILOR!”

Grevă japoneză în liceele din județul Vâlcea. Liceeni vâlceni, dar și cei din alte cinci județe protestează în urma schimbărilor criteriilor de acordare a burselor.

Astfel, Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) – cea care a reacționat dur și în anii trecuți tot pe tema burselor -, Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM) au început săptămâna protestând. Greva japoneză va avea loc până pe data de 16 ianuarie.

Ca urmare, liceeni vor purta în această săptămână, în timpul orelor de curs, la braț, o banderolă albă, pentru a protesta față de modificarea pe care ei o consideră abuzivă a criteriilor de acordare a burselor.
„Bursele școlare sunt un drept fundamental al elevilor pe care Ministerul Educației s-a gândit să îl modifice după 10 ani. Criteriile de acordare ale burselor au fost stabilite de un deceniu, iar în urmă cu câteva zile cei din fruntea Ministerului au decis să le schimbe peste noapte, din pix. Astfel, sute de mii de elevii rămân fără bursă din cauza unei decizii luate fără consultare și fără a fi gândită înainte. Asociațiile de Elevi din țară au avut o acțiune de protest la Ministerul Educației, iar în viitor vom demara un proces în Instanță în acest sens. Eforturile elevilor nu sunt răsplătite, iar întotdeauna când trebuie bani tăiați de undeva, cei puși la zid, sunt și vor fi mereu elevii, adică viitorul acestei țări. În acest sens transmitem un mesaj simplu: TĂIAȚI ȘPĂGILE, NU BURSELE ELEVILOR! Criticăm aspru această decizie și începem o grevă japoneză ce presupune legarea unei banderole albe de mână” – se arată într-o informare a Asociației Vâlceană a Elevilor (AVE).

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like