ŞCOLILE din VÂLCEA unde se VINDEAU alimente INTERZISE de lege

Controlul realizat de curând de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea în toate unităţile şcolare din judeţ a scos la iveală faptul că în unele unități școlare erau comercializate alimente din categoria celor aflate în “Lista alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii” şi care sunt interzise pentru a fi comercializate în şcoli.

Astfel, şcolile unde elevii consumau alimente nesănătoase sunt: Colegiul Național „Alexandru Lahovari”,  Școala Gimnazială Anton Pann, Liceul Tehnologic Oltchim, Liceul  Sanitar ”Antim Ivireanu”, Liceul  Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu”, Colegiul Energetic,  Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae, Liceul Tehnologic G-ral Magheru, Şcoala Gimnaziale Nr. 4, Liceul  de Arte ,,Victor Giuleanu”, Școala Gimnazială Nr. 5, Colegiul de Silvicultura si Protectia Mediului, Colegiul Național ”Micea cel Bătrân”, Liceul Tehnologic Henri Coandă şi Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”.

Ca urmare, conducerile şcolilor respective au notificat patronii spaţiilor comerciale din incinta unităţilor,  iar aceştia s-au  conformat imediat legislației în vigoare.

Automate de cafea în majoritatea şcolilor din municipiu

După acelaşi control al ISJ Vâlcea s-a mai descoperit că în majoritatea şcolilor mari din municipiu existau automatele de cafea în incinta unităților. După sesizarea inspectorilor, toate aceste automate au fost mutate în spații ale cancelariei profesorilor sau în alte spaţii unde elevii nu au acces.

La Școala Gimnazială Nr. 13 există un automat care este amplasat în curtea unității școlare, dar băuturile nu pot fi ridicate decât în schimbul unei fise, care se plătește la gestionar. Acesta susșine că nu vinde asemenea fise elevilor.

Inspectorul general şcolar al ISJ Vâlcea, Andra Bică, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că în urma deciziei de a le interzice elevilor consumul de cafea în şcoli, reprezentanţii firmelor care deţin acele automate au fost extrem de nemulţumiţi, au mers în audienţă şi au susţinut că “nu sunt de acord cu scoaterea automatelor din şcoli, pentru că, până la urmă, cafeaua este un aliment”. Afirmaţia a fost luată sub formă de glumă de prefectul Florian Marin care a susţinut că, mergând pe acelaţi principiu, o să se ceară şi introducerea automatelor de bere în şcoli, pentru că şi berea este considerată un aliment.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like