FOTO. Singura școală din Vâlcea unde se predă digital este la Roești

O idee excelentă, ce ar putea fi implementată în toate școlile din județul Vâlcea, a fost pusă în practică deocamdată doar într-o școală din mediul rural. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Ion C. Constantinescu” din comuna Roeşti, unde conducerea și cadrele didactice au decis că este bine să-și pregătească elevii pentru viitor.

Proiectul se numește “Educaţia digitală – o necesitate a învățământului românesc modern” (Digitaliada) și a fost inaugurat miercuri, 9 octombrie 2019, în prezența inspectorului general școlar al ISJ Vâlcea, Andra Bică, a președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu și a primarului localității Gheorghe Drăghici.

În ce constă proiectul? Ei bine, de acum înainte, în această școală orele de Matematică şi TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) se desfăşoară într-un laborator ​complet echipat cu tablete pentru fiecare elev, laptop şi videoproiector, folosindu-se metode de predare şi materiale educaționale digitale create înr-un program special. Așadar, profesorii vor îmbina cu succes metodele clasice de predare cu metodele digitale.

Profesorii care au pus bazele acestui proiect sunt Elena Stănișor și Cătălin Stoian.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like