Scenariile de funcționare a școlilor din VÂLCEA au fost actualizate

Azi, 19 februarie 2021, s-au actualizat scenariile de funcționare a unităților de învățământ din județul Vâlcea, ce vor intra în vigoare de luni. Autoritățile au decis, în urma analizării ratei de infectare din fiecare localitate, ca școlile din 15 comune și orașe să funcționeze sub scenariul galben. Acestea sunt: Bujoreni (1,33), Costești (1,28), Dănicei (1,57), Drăgoești (2,10), Mihăești (1,15), Râmnicu Vâlcea (1,49), Olanu (1,43), Băile Olănești (1,13), Orlești (1,50), Oteșani (1,18), Popești (1,03), Roești (2,27), Șirineasa (2,21), Stoilești (1,12) și Vaideeni (1,04).

În celelalte 74 de localități din județul Vâlcea, activitatea didactică se va desfășura sub scenariul verde. 

“Vă reamintim că, potrivit Ordinului Comun al Ministerului Educației și Cercetării nr. 3235/04.02.2021 și al Ministerului Sănătății nr. 93/04.02.2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, unitățile de învățământ funcționează după trei scenarii, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire din localitatea în care se află, rată ce este calculată zilnic de către Direcția de Sănătate Publică. 

Cele trei scenarii de funcționare a unităților școlare sunt:

– Scenariul 1 (verde), care se aplică în localitățile cu o rată a incidenței sub 1/1.000 de locuitori și care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– Scenariul 2 (galben), care se aplică în localitățile în care incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare sau egală cu 1/1.000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și carepresupune participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, a tututuror preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, ceilalți elevi desfășurând orele în sistem online;

– Scenariul 3 (roșu), care se aplică în localitățile cu o incidență de peste 3/1.000 de locuitori și care presupune participarea zilnică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu” – precizează Prefectura Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like