ALERTĂ. Magistraţii din Vâlcea ameninţă că boicotează alegerile locale

Magistraţii din Vâlcea continuă protestele, însă de data aceasta au trecut la măsuri mult mai drastice. Nemulţumiţi fiind că actuala guvernare liberală doreşte eliminarea pensiilor de serviciu, judecătorii Tribunalului Vâlcea ameninţă că vor boicota alegerile locale din vara anului 2020. La Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Vâlcea, ce a avut loc în data de 21 ianuarie 2020, s-a luat decizia unanimă ca magistraţii “să nu participe la organizarea alegerilor, respectiv la constituirea Birourilor Electorale Judeţene”. Prin lege, din aceste birouri trebuie să facă parte neapărat judecătorii.

Ba mai mult, începând cu data de 22 ianuarie 2020, şi până la retragerea sau respingerea propunerii legislative de eliminare a pensiilor de serviciu, judecătorii nu vor mai soluţiona cauzele aflate pe rolul instanţelor, cu excepţia celor de urgenţă.

“Cu unanimitate, adoptă punctul de vedere împotriva abrogării dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor. Punct de vedere (se va formula – n.r.) referitor la necesitatea menţinerii pensiilor de serviciu ale magistraţilor ca o componentă a independenţei justiţiei, garanţie a statului de drept. Cu unanimitate, se declară împotriva abrogării dispoziţiilor legale care reglementează pensia de serviciu, a personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete şi sprijină demersurile şi formele de protest ale acestei categorii” – se mai arată în Hotărârea Adunării Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like