ÎNCHISOARE pentru „BESTIA de la Pieţe Prest” care şi-a VIOLAT FIICA! Vezi ce pedeapsă a primit!

Cazul fetiţei din Râmnicu Vâlcea care a fost violată de propriul ei tată a îngrozit întreaga comunitate locală.  Florian Lincan, „bestia” cu chip de om, şi-a abuzat sexual fiica în repetate rânduri, iar pentru a o împiedica să spună cuiva prin ce trece, individul a bătut-o şi ameninţat-o. 

Totul a fost făcut public în luna februarie 2017, când Florian Lincan, de 47 de ani, muncitor necalificat la Pieţe Prest, o societate din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, a fost arestat. Potrivit anchetatorilor, inculpatul Florian Lincan a fost acuzat pentru agresiune sexuală şi violenţă în familie, săvârşite asupra fiicei sale, în vârstă de 15 ani – M.F.L. Fetiţa violată le-a povestit oamenilor legii că tatăl ei era extrem de agresiv şi nu de puţine ori a bătut-o. De frică, minora nu a povestit că propriul ei părinte a abuzat-o sexual în repetate rânduri.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 13 iunie 2016, în jurul orei 18.00, L.F. ar fi intrat în camera fiicei sale, pe care o avea în întreţinere, şi a întreţinut acte sexuale neconsimţite cu aceasta. În prezenţa apărătorului desemnat din oficiu, minora susţine că tatăl său mai exercitase astfel de agresiuni sexuale asupra sa, însă nu a spus la nimeni, de teamă.

De asemenea, minora a relatat organelor judiciare faptul că a fost lovită în repetate rânduri de tatăl ei, în cursul anului 2016, provocându-i leziuni la nivelul mâinii şi că acesta ar fi avut un comportament violent faţă ea, aruncându-i de două ori hainele şi patul în care dormea la ghena de gunoi. Poliţiştii de investigaţii criminale au identificat mai multe obiectele vestimentare, care au fost purtate în timpul agresiunii sexuale şi au dispus efectuarea unei expertize judiciare, de către Institutul Naţional de Criminalistică – Serviciul de Biocriminalistică, prilej cu care, s-a constatat existenţa de urme biologice aparţinând tatălui minorei pe obiectele vestimentare puse la dispoziţie” – preciza atunci IPJ Vâlcea.

Florian Lincan a fost trimis în judecată în luna martie 2017, pe rolul instanţei Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, iar fiicele sale (printre care şi victima) – M.L. şi M.F.L. – au fost luate sub ocrotire de autorităţile competente.

Condamnat la 3 ani de închisoare şi decăzut din drepturile părinteşti…

În data de 2 noiembrie 2017, magistratul de caz al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a pronunţat sentinţa în acest caz, Florian Lincan fiind condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi decăzut din drepturile părinteşti. Iată minuta instanţei:

“Dosar nr. 2899/288/2017 2 noiembrie 2017 Minută Hotărăşte: În baza art. 219 alin.1 şi 2 lit.b şi c codpenal, Condamnă pe inculpatul Lincan Florin la 3 ani închisoare şi interzice, ca pedeapsă complementară, drepturile prev.de art.66 lit.a, b, e cod penal: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, pe o perioadă de 3 ani. Pedeapsa complementară se execută potrivit art.68 alin.1 lit.c cod penal, după executarea pedepsei închisorii. În baza art.65 cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art.66 lit. a, b, e cod penal: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, care se execută potrivit art.65 alin.3 cod penal, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată executată. Pedeapsa principală se execută în regim de detenţie. În baza art.72 cod penal, deduce din pedeapsă perioada reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data 14.02.2017, ora 14,20, la zi. Menţine arestarea preventivă a inculpatului. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă şi obligă pe inculpat la plata sumei de 3000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) către partea civilă Lincan M. În baza art.249 alin.7 cod procedură penală; Instituie măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului, până la concurenţa sumei de 3000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii), în vederea reparării prejudiciului. În baza art.275 cod procedură penală; Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat, în cuantum de 800 lei. Onorariul avocatului din oficiu Ionescu Ioana Cristina pentru asistenţa judiciară acordată persoanei vătămate minore Lincan Maria, în cuantum de 195 lei se achită din fondul special al Ministerului Justiţiei. Onorariul avocatului din oficiu Găujan Gheorghe pentru asistenţa judiciară acordată inculpatului, în cuantum de 360 lei(260 lei înprocedura camerei preliminare şi 100 lei pentru asistenţa juridică asigurată în faza judecăţii, respectiv pentru termenul din data de 17 mai 2017)se achită din fondul special al Ministerului Justiţiei”.

Trebuie precizat că hotărârea nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de inculpatul Florian Lincan.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like