CRIMINAL din VÂLCEA, condamnat la 11 ani de ÎNCHISOARE. S-a autodenunțat…

O crimă oribilă a îngrozit comunitatea din localitatea vâlceană Tetoiu. S-a întâmplat în seara zilei de sâmbătă, 29 septembrie 2018, în jurul orei 23.00, când un bărbat și-a omorât concubina în bătaie, iar apoi s-a autodenunțat. Bărbatul și-a primit pedeapsa, de curând, Tribunalul Vâlcea trimițându-l după gratii pentru următorii 11 ani.

Criminalul este Jurcă Achim Ion, de 43 de ani, el fiind trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru al familiei.

Crima din Tetoiu s-a produs pe fondul consumului de alcool. Cei doi concubini trăiau de pe o zi pe alta, muncind cu ziua pe unde apucau. Banii câștigați îi dădeau pe băutură, iar în zonă erau cunoscuți ca fiind recalcitranți, scandalurile dintre ei fiind frecvente. În seara zilei de 29 septembrie 2018, cei doi au consumat băuturi alcoolice în cantități destul de mari, iar în jurul orei 23.00 ei s-au luat la harță, motivul fiind gelozia se pare.

Jurcă și-a lovit concubina cu pumnii până a pus-o la pământ, iar apoi și-a continuat tirul loviturilor cu picioarele, provocându-i leziuni pe tot corpul, însă cele mai grave au fost la cap. Când a văzut că femeia nu mai mișcă și nu mai respiră, criminalul s-a autodenunțat, sunând la Poliție. La fața locului au ajuns echipaje ale IPJ Vâlcea, dar și ambulanța, medicii constatând decesul victimei.

În data de 19 iunie 2019, Tribunalul Vâlcea s-a pronunțat în acest dosar, găsindu-l vinovat pe Jurcă pentru omor asupra unui membru al familiei. Magistrații i-au aplicat o pedeapsă de 11 ani de închisoare și au stabilit ca inculpatul să plătească daune morale în valoare de peste 100.000 de lei.

“Condamnă pe inculpatul JURCA ACHIM ION, în prezent deţinut în Penitenciarul Mioveni, judeţul Argeş, la 11 ani închisoare. Interzice inculpatului exercitarea, pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b, d, k Cod penal. În temeiul art.65 Cod penal, interzice exercitarea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b, d, k Cod penal. În temeiul art.399 Cod procedură penală, Menţine arestarea preventivă dispusă faţă de inculpat . În temeiul art.404 alin.4 lit.a Cod procedură penală, Deduce din durata pedepsei închisorii durata reţinerii şi arestării preventive, începînd cu data de 30.09.2018 şi până la zi. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, Dispune prelevarea probelor biologice ale inculpatului Jurca Achim Ion în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare” – se arată în minuta instanței. 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like