Falsul în declaraţii, noul “hobby” la Vâlcea

Procurorii şi poliţiştii vâlceni au întocmit noi dosare penale pentru fals în declaraţii. De la începutul stării de urgenţă, anchetatorii au avut destul de mult de lucru în acest sens, pentru că nu puţini au fost vâlcenii care au circulat pe drumurile publice cu declaraţii false, minţind că sunt angajaţi la diferite societăţi comerciale. Este şi cazul a două persoane din comuna Malaia, judeţul Vâlcea, care zilele trecute au fost prinse în timp ce descărcau lemne într-o curte privată, pretinzând că sunt angajaţii unei firme.

“Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliției Rurală Milcoiu au depistat pe raza comunei Budești, un autocamion staționat din care se descărca material lemnos într-o curte privată.

Polițiștii au identificat trei bărbați de 52, 23 și 21 de ani, din comuna Malaia, aceștia procedând la verificarea declarațiilor pe proprie răspundere conform Ordonanțelor Militare, dar și a avizului de însoțire a materialului lemnos.

Cei trei au prezentat adeverințe permanente emise de o societate, iar în urma verificării veridicității acestora s-a stabilit că cei doi tineri nu figurează ca angajați la societatea în cauză.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații, cercetările desfășurându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea” – precizează IPJ Vâlcea. 

foto arhivă

loading...

You May Also Like