NEWS ALERT. Vezi ce s-a întâmplat în procesul primarului Gutău de la ÎCCJ. Ce a declarat denunțătorul…

/

Condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a contestat decizia la CEDO, iar acolo s-a constatat că i s-au încălcat drepturile. Ulterior, edilului i s-a admis cererea de revizuire formulată si, ca urmare, decizia de condamnare a sa a fost desfiinţată, iar procesul se rejudecă în faza de recurs. 

Azi, 15 octombrie 2018, la Înalta Curte de Casație și Justiție a avut loc un nou termen, termen la care denunțătorul Crinu Popescu a fost chemat în fața celor trei magistrați aflați în completul de judecată. De asemenea, edilul Mircia Gutău s-a prezentat în instanță cu alți trei martori diferiți față de procesul pe fond.

Crinu Popescu a declarat în faţa completului de judecată că îşi menţine declaraţia din 2006.

Ca o noutate în dosar, cei trei magistrați i-au solicitat denunțătorului, pentru prima dată în acest dosar, să declare cine mai avea cunoștință, la momentul respectiv, de denunțul pe care urma să-l facă împotriva primarului.  Crinu Popescu a mărturisit că cel care a știut de denunț a fost juristul său de la firmă din vremea respectivă, Florin Preda.

În acel moment, avocatul primarului Mircea Gutău – Octavian Fieroiu – a cerut ca juristul Florin Preda să fie audiat la următorul termen, iar instanța a admis solicitarea.

​Asa cum am mai menționat, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis, in data de 8 noiembrie 2016, ca primarului Mircia Gutau, i-au fost incalcate dreptul la aparare si dreptul la un proces echitabil in procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care l-a condamnat la trei ani de inchisoare dupa ce alte doua instante au pronuntat achitarea lui.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like