Patru magistraţi din Vâlcea, în vârful justiţiei din România

Patru magistraţi originari din Vâlcea fac parte din cele mai înalte sfere ale Justiţiei din România. Evident, personalităţi controversate, date fiind funcţiile la care au ajuns, cei patru au fost (şi probabil) vor mai fi subiectele presei naţionale. Lăsând la o parte controversele şi acuzaţiile din mass – media, un lucru este cert: cei patru au cariere de cel mai înalt nivel şi deţin puteri extraordinare într-un stat în care justiţia este, de departe, cel mai disputat subiect.

Judecătorul Bogdan Mateescu, cel mai tânăr dintre ei (37 de ani) este membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) începând cu 2015. A deţinut funcţia de preşedinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea şi este originar din Băile Govora.

Bogdan Licu este adjunctul procurorului general al României (Augustin Lazăr), din 2016. În vârstă de 49 de ani, Licu este originar din Zătreni – Vâlcea, a deţinut mai multe funcţii importante în Pachetul General, ajungând chiar membru al CSM între 2010 – 2016. Între 2013 – 2016 a fost vicepreşedintele acestui înalt for juridic.

Elena Rădescu, din Popeşti – Vâlcea, este membră a secţiei procurori din cadrul Inspecţiei Judiciare (IJ). Personaj deosebit de influent, aceasta a fost şefa echipei IJ care au controlat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), implicit pe Laura Codruţa Kovesi, în 2017.

Procurorul Nistor Călin este adjunctul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Are 48 de ani şi este originar din Lungeşti – Vâlcea. Începuturile carierei de magistrat le-a avut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, iar din 2006 a fost transferat la DNA Piteşti. Ulterior, a ajuns adjunctul celui mai puternic procuror din România.

Trebuie menţionat că CV – urile celor patru sunt stufoase, pline de funcţii, cursuri de perfecţionare şi realizări importante în domeniul justiţiei. O publicare amănunţită a carierei lor ar ocupa un spaţiu prea mare pentru textul unui articol de presă. Totuşi, acestea sunt publice şi se găsesc foarte uşor pe internet.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like