TÂNĂR de 19 ani din RÂMNICU VÂLCEA, CONDAMNAT pentru TRAFIC de DROGURI. Vezi cine e!

Trimis în judecată în data de 28 septembrie 2017, un tânăr din Râmnicu Vâlcea a şi fost găsit vinovat de judecători pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Iulian George Achim a fost condamnat în data de 23 noiembrie 2017 la 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins de procurorii DIICOT Vâlcea şi de poliţiştii SCCO Vâlcea făcând trafic de droguri şi etnobotanice.

La doar 19 ani, tânărul are deja două fapte penale la activ, având calitatea de inculpat în ambele. Acest ultim dosar pentru care a primit şi condamnare l-a „colecţionat” la începutul lunii septembrie 2017, atunci când a şi fost arestat preventiv pentru trafic de etnobotanice. De data aceasta, Iulian George Achim a comandat de pe un site mai multe produse etnobotanice, iar în momentul în care coletul a ajuns la Râmnicu Vâlcea, procurorii DIICOT Vâlcea şi poliţiştii de la S.C.C.O. Vâlcea au intrat pe fir. Tânărul nu a ridicat personal acel colet, el bănuind deja că este supravegheat, însă anchetatorii au luat coletul, iar în urma unei percheziţii domiciliare au găsit dovezile necesare pentru a face legăturile directe şi a-l acuza. Mai mult, la locuinţa acestuia, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la S.C.C.O. au găsit şi sistemele informatice, dar şi alte substanţe suspecte a fi din aceeaşi categorie de etnobotanice.

Iată condamnarea:

“Condamnă pe inculpatul ACHIM IULIAN GEORGE, la pedeapsa de: – 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000 republicată, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen. şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală (3 acte materiale) şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal; – 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal şi art. 396 alin. 10 Cod procedură penală ( 3 acte materiale). În baza art. 39 alin. 1 lit. b rap. la art. 38 alin. 1 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 3 luni (1/3 din pedeapsa de 9 luni) pentru ca în final inculpatul Achim Iulian George să execute o pedeapsă de 1 an şi 9 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., după executarea pedepsei principale. În baza art. 65 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal, pe toată durata executării pedepsei principale. În baza art. 91 Cod penal; Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 3 ani, stabilit conform disp. art. 92 Cod penal”.

loading...

You May Also Like