TRAFICANŢI de ETNOBOTANICE din VÂLCEA şi SIBIU, CONDAMNAŢI. Vezi de ce nu vor mai sta nicio zi după gratii!

/

Un tânăr din Râmnicu Vâlcea şi alţi doi din Sibiu au fost condamnaţi de Tribunalul Vâlcea, ei fiind acuzaţi de trafic şi consum de etnobotanice. Ei au fost prinşi de procurorii DIICOT Vâlcea şi de poliţiştii de la S.C.C.O. Vâlcea în luna iunie 2017, iar luna august tinerii au şi fost condamnaţi. Însă, magistraţii au decis că faptele lor nu sunt aşa grave şi, de aceea, traficanţii au primit condamnări cu suspendare.

Cum au fost prinşi….

La începutul lunii iunie 2017, un tânăr de 22 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost arestat de DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, după o serie de descinderi ce au durat o zi şi o noapte. Daniel Ş. era monitorizat de procurorii de criminalitate organizată de ani de zile. Tânărul a mai fost sancţionat pentru consum de etnobotanice în anul 2012, însă de atunci şi până acum el s-a transformat şi în traficant, făcând astfel rost de bani pentru a-şi procura drogurile. Acum însă, procurorii DIICOT Vâlcea au aflat că în judeţul nostru urma să ajungă o cantitate mai mare de etnobotanice. Astfel, în noaptea de 8 spre 9 iunie 2017, anchetatorii au făcut descinderile, tânărul Daniel Ş. din Râmnicu Vâlcea fiind ridicat de mascaţi, având asupra lui substanţe interzise.

Operaţiunea procurorilor nu s-a finalizat atunci însă, pentru că ei doreau să-l anihileze pe „capul” reţelei de trafic de etnobotanice. Este vorba despre un individ din Sibiu, Sergiu Ionuţ R., care punea în vânzare cantităţi mari de etnobotanice. Ca să-şi ascundă urmele, el se folosea de Vasile L., tot din Sibiu, acesta din urmă fiind cel care ţinea legătura cu dealerii locali din Vâlcea şi Sibiu. Cei doi sibieni au fost, de asemenea, ridicaţi de procurorii şi mascaţii vâlceni.

Condamnările…

O singură şedinţă de judecată a fost necesară pentru ca magistraţii Tribunalului Vâlcea să poată delibera în acest caz. Şi au făcut-o, ei condamnându-i pe cei trei traficanţi. Numai că, pedepsele au fost date cu suspendare, iar traficanţii care vindeau etnobotanice, distrugând viaţa altor tineri, nu vor mai sta nicio zi după gratii.

Iată minuta instanţei Tribunalului Vâlcea:

– „Condamnă pe inculpatul Şerbănescu Mihai Daniel aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Mioveni, judeţul Argeş. Inculpatul va executa o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 10 luni închisoare, şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute la art. 66 lit. a, b şi h cod penal. În baza art. 65 cod penal: Dispune suspendarea executării pedepsei principale şi a celei accesorii, sub supraveghere, pe termen 3 ani”.

– „Condamnă pe inculpatul Rabeca Sergiu Ionuţ aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Mioveni, judeţul Argeş la două pedepse de câte 1 an închisoare. Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, la care se adaugă sporul de 4 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei principale , sub supraveghere, pe termen 3 ani”.

– „Condamnă pe inculpatul Lungu Vasile Marius aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Mioveni, judeţul Argeş, la o pedeapsă de 1 an închisoare şi o pedeapsă de 6 luni închisoare. În baza art. 39 lit. b cod penal: Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, la care se adaugă sporul de 2 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 2 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei principale , sub supraveghere, pe termen 3 ani”.

De asemenea, magistraţii au dispus şi confiscarea unor bunuri, dar şi plata cheltuielilor judiciare de către inculpaţi: „Dispune confiscarea de la inculpatul Şerbănescu Mihai Daniel a două sume de câte 40 lei. În baza art. 112 lit. f cod penal: Dispune confiscarea următoarelor bunuri: – 29,47 grame fragmente vegetale; – 69,38 grame fragmente vegetale; – 1,12 grame fragmente vegetale şi cele 110 punguţe din material plastic; – 0,37 grame fragmente vegetale; – 1,56 fragmente vegetale; – Un grinder material plastic de culoare albastră, bunuri aflate la camera de corpuri delicte. Obligă pe inculpaţii Rabeca Sergiu Ionuţ şi Lungu Vasile Marius la câte 2.000 lei, cheltuieli judiciare către stat. Obligă pe inculpatul Şerbănescu Mihai Daniel la 2.500 lei cheltuieli judiciare către stat”.

Decizia nu este definitivă, având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Însă, hotărârea a fost totuşi definitivă cu privire la punerea în libertate a inculpaţilor.

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.