TRAIAN BĂSESCU, acuzaţii grave după decizia CEDO în cazul GUTĂU…

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat marţi seara decizia CEDO în ceea ce priveşte condamnarea primarului Mircia Gutău pentru luare de mită. CEDO a  hotărât că edilul din Râmnicu Vâlcea nu a avut parte de un proces echitabil la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, ca urmare, dosarul său va trebui să fie revizuit. Mai mult, s-a ajuns la concluzia că stenograma privind aşa-zisa luare de mită, folosită ca principala probă de procuroarele de caz Camelia Sutiman şi Claudia Roşu de la DNA, conţinea date false.

Despre acest lucru a comentat şi Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate la TVR 1. Iată ce spune fostul preşedinte:  „Eu sunt un om care citeşte, că tot a spus domnul Pleşu că nu citesc, chiar dacă nu citim aceleaşi lucruri. Sunt convins că el nu ştie să rezolve o ecuaţie de trigonometrie sferică.

A ieşit o hotărâre CEDO legată de fostul primar de Vâlcea, Mircia Gutău. Acest om a fost achitat de două tribunale şi a fost condamnat la ÎCCJ. În verdictul CEDO se arată că nu s-a respectat principiul nemijlocirii… Se arată că o stenogramă era falsificată. Se arată că la ÎCCJ s-a dat un verdict de 2-1… Sunt pomenite două procurore cunoscute pentru că falsifică stenograme: Sutiman Camelia şi Claudia Roşu, tot de la DNA. Ca judecătoarea, din păcate, doamna Stanciu… acel complet l-a găsit vinovat pe acel om cu 2-1. Una dintre formulările din hotărârea CEDO este că nu a avut parte de un proces corect.

Vă imaginaţi când vor ajunge să fie judecate toate plângerile de cei scoşi cu cătuşe la mâini… Zile la rând, documente din dosare au fost scoase de doamna Kovesi la presă. Pe mine nu m-a înfrânt sistemul, eu l-am îngenuncheat. Trebuie făcut sistemul să lucreze pentru ţară.

Am găsit un şef SRI care umbla cu maşina de la Sorin Ovidiu Vântu fără ruşine. Acesta este sistemul găsit de la domnul Iliescu, un sistem clientelar.

DNA este necesar, Kovesi a greşit cu spectacolul din faţa DNA. Atunci s-a produs reacţia mea. Nu i-am spus nimic despre dosare. Pe vremea mea au fost condamnaţi un premier, un vicepremier… Aţi văzut vreunul care să aibă cătuşe la mâini înainte să fie judecat?”.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “TRAIAN BĂSESCU, acuzaţii grave după decizia CEDO în cazul GUTĂU…

Comments are closed.